Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Boko Haram har rasert og brent ned hel by i Nigeria: - Vi frykter 2000 er drept

- Har brent ned 16 landsbyer denne uka.

DRAPSBØLGE: Terrorgruppa Boko Haram skal ha rasert og brent ned 16 landsbyer denne uke. I byen Baga fryktes det at 2000 mennesker er drept. Dette bildet er tatt etter kamper mellom Boko Haram og regjeringsstyrker i april 2013. Foto: AFP PHOTO/PIUS UTOMI EKPEI/NTB Scanpix
DRAPSBØLGE: Terrorgruppa Boko Haram skal ha rasert og brent ned 16 landsbyer denne uke. I byen Baga fryktes det at 2000 mennesker er drept. Dette bildet er tatt etter kamper mellom Boko Haram og regjeringsstyrker i april 2013. Foto: AFP PHOTO/PIUS UTOMI EKPEI/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 16 landsbyer skal være rasert og brent til grunnen av militante medlemmer av Boko Haram nord i Nigeria de siste dagene. I byen Baga fryktes det at så mange som 2000 mennesker er drept. Hus er også brent ned i den andre drapsbølgen siden gruppa tok kontroll over byen på lørdag

- Hele byen er brent ned. Vi frykter at rundt 2000 mennesker er drept, sier den lokale regjeringsrepresentanten Musa Alhaji Bukar til BBC.

Han har fått vitneskildringen fra lokalinnbyggere i Baga som har rømt. Byen med rundt 10 000 innbyggere - er nå nærmest ikke-eksisterende.

Dekket av lik - De brente alle landsbyene ned til grunnen, sier Musa Nukar, som leder lokalstyret i Kukawa lengst nordøst i Nigeria, ifølge NTB.

- Mer enn 2000 mennesker er ikke gjort rede for, sier en lokal myndighetsrepresentant til NBC.

Ifølge den lokale senatoren Ahmed Zanna har det vært angrep i fem dager.

- Disse byene er rett og slett borte. Det er brent ned. Hele området er dekket av lik, sier han til kanalen.

To av innbyggerne i Baga sier gruppa begynte å skyte ukontrollert og brenne bygninger tirsdag kveld i en rekke raid. Soldater som beskyttet byen rømte i helga.

Voldsom konflikt Den militante islamistgruppa har tatt kontroll over mange byer og landsbyer nordøst i Nigeria det siste åra. Ifølge den britiske kringkasteren har 1,5 millioner mennesker blitt drevet på flukt, og minst 2000 mennesker døde som følge av gruppas herjinger i fjor.

I helga kom også rapporter om at Boko Haram hadde kidnappet opp mot 40 gutter og menn.

Gruppa ble for alvor kjent da de kidnappet over 200 skolejenter i april i fjor.