NIGERIA:

Boko Haram har sluppet fri 21 skolejenter

21 skolejenter er sluppet fri, ifølge nigerianske myndigheter. Rundt 200 er fortsatt i fangenskap.

SLUPPET FRI: 21 av jentene som ble kidnappet av Boko Haram i april 2014 har i dag blitt sluppet fri, ifølge nigerianske myndigheter. 200 jenter er fremdeles i fangenskap. Foto: Ap / Scanpix 
SLUPPET FRI: 21 av jentene som ble kidnappet av Boko Haram i april 2014 har i dag blitt sluppet fri, ifølge nigerianske myndigheter. 200 jenter er fremdeles i fangenskap. Foto: Ap / Scanpix  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Jentene befinner seg trolig i Maiduguru nordøst i Nigeria, og er under beskyttelse av sikkerhetsstyrker, sier en talsperson for landets president, Garba Shehu, ifølge NTB.

Jentene ble sluppet fri etter forhandlinger mellom Boko Haram, Den internasjonale Røde kors-komiteen (ICRC) og sveitsiske myndigheter. Shehu sier de nå vil fortsette forhandlingene for å få de andre jentene løslatt.

Totalt 276 jenter ble bortført av den ytterliggående islamistiske opprørsgruppen fra en skole i Chibok i den nigerianske delstaten Borno i 2014.

- Vi er ekstremt henrykte og takknemlige, skriver Bring back our girls-bevegelsen på Facebook.

Boko Haram har lenge tilbudt seg å løslate jentene mot at nigerianske myndigheter slipper fri ledere av gruppen. En nigerianske militæroffiser sier torsdag at fire Boko haram-medlemmer ble løslatt i bytte mot skolejentene.

ICRC har lenge forsøkt å forhandle om et bytte, uten å ha lyktes. Fjorårets forhandlinger endte med at opprørsgruppen krevde 5,2 milliarder dollar i løsepenger.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer