Boko Haram har tatt over landsbyen hvor de bortførte over 200 skolejenter

- Tvang innbyggerne til å flykte.

EROBRER:  Boko Haram har erobret byen Chibok i Nigeria, hjembyen til de over 200 bortførte skolejentene, opplyser en lokal prest og en senator i landet. Foto: AFP/ Scanpix.
EROBRER: Boko Haram har erobret byen Chibok i Nigeria, hjembyen til de over 200 bortførte skolejentene, opplyser en lokal prest og en senator i landet. Foto: AFP/ Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Boko Haram har erobret byen Chibok i Nigeria, hjembyen til de over 200 bortførte skolejentene, opplyser en lokal prest og en senator i landet.

- Chibok er tatt av Boko Haram. De har kontroll, sier presten Enoch Mark. Hans datter og niese er blant de 219 tenåringene som fortsatt er bortført av islamistgruppen. Mark og senatoren Ali Ndume sier islamistene angrep klokken fire torsdag ettermiddag.

- De ødela kommunikasjonsmaster og tvang innbyggerne til å flykte.

Bortføringene i april ga islamistgruppens framrykning og den fattige byen sør i landet global oppmerksomhet. Chibok er symbolsk viktig både for regjeringen og islamistgruppen, og erobringen har sådd tvil om myndighetenes evne til å håndtere den brutale gruppens framrykning.

Lovte sikkerhet Nigerias president Goodluck Jonathan har flere ganger lovet å redde skolejentene, blant annet tirsdag denne uken, da han kunngjorde at han stiller til gjenvalg. I et møte i hovedstaden Abuja i juni, sa Jonathan og høytstående offiserer at de skal sørge for bedre sikkerhet i Chibok.

Et vitne sier imidlertid til BBC at soldatene som skulle passe på byen, flyktet da Boko Haram kom torsdag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer