Boko Haram-leder meldt drept «minst tre ganger»

Onsdag ble Abubakar Shekau meldt drept. Torsdag ble kidnappet skolejente funnet vandrende i landsby.

LEDER: - Det er et marked for å selge mennesker. Allah sier jeg skal selge. Han kommanderer meg til å selge. Jeg vil selge kvinner. Jeg selger kvinner, sa Abubakar Shekau i videoen der han påtok seg ansvaret for kidnappingen av over 200 skolejenter i Nigeria. Denne uka uttalte nigerianske myndigheter at terror-lederen er drept. Det er ikke første gang det skjer. Foto: AFP PHOTO / SCANPIX
LEDER: - Det er et marked for å selge mennesker. Allah sier jeg skal selge. Han kommanderer meg til å selge. Jeg vil selge kvinner. Jeg selger kvinner, sa Abubakar Shekau i videoen der han påtok seg ansvaret for kidnappingen av over 200 skolejenter i Nigeria. Denne uka uttalte nigerianske myndigheter at terror-lederen er drept. Det er ikke første gang det skjer. Foto: AFP PHOTO / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En av de 219 skolejentene som i mai ble kidnappet av den nigerianske ekstremistgruppa Boko Haram, ble torsdag denne uka funnet vandrende i en liten landsby i Mubi i delstaten Adamawa, nordøst i Nigeria.

- De vil drepe meg Den lokale pastoren Enoch Mark sier til nyhetsbyrået AP at den frigitte kvinnen, som er 20 år gammel og datter av en snekker, virker svært traumatisert.

Den første natta i frihet bar preg av voldsomme mareritt:

- De vil drepe meg. De vil drepe meg, skal kvinnen ha ropt, ifølge pastoren.

I alt ble 276 jenter og kvinner kidnappet av Boko Haram den 15. april i år. Nesten 60 av jentene klarte å rømme i løpet av det første døgnet - men siden har 219 gjenværende jenter blitt holdt fanget av gruppa.

Tvil om lederens død I en propegandavideo har mannen som framstår som gruppas leder; Abubakar Shekau både tatt på seg ansvaret - og skrytt av kidnappingen.

- Jeg bortførte jentene. Jeg vil selge dem på markedet for Allah, sier det som antas å være Abubakar Shekau i videoen.

Onsdag denne uka uttalte det nigerianske forsvarsdepartementet at Shekau var død. Det er det imidlertid flere som tviler på at stemmer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer