Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Boko Haram ler av «#Bringbackourgirls»- kampanjen

Nekter å slippe jentene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tre måneder har gått siden 270 nigerianske skolejenter ble kidnappet av islamistgruppa Boko Haram. På søndag sendte gruppa ut en video med lederen Abubaker Shekau. Det melder CBS News.

I videoen erter han jentenes pårørende ved å gjøre narr av den sosiale mediekampanjen «#Bringbackourgirls» som har foregått på sosiale medier de siste månedene.

Foran en rekke maskerte opprørere, synger han «Bring back our girls» mens han smiler, før han starter å synge «Bring backs our army». Og nei, det er ikke en skrivefeil fra min side.

Shekau har tidligere uttalt at de kun vil slippe løs jentene hvis nigerianske myndigheter løslater islamistgruppas fengslede medlemmer. Et tilbud Nigerias innenriksminister Abba Moro tidligere har sagt Boko Haram ikke er i en moralsk posisjon til å komme med.

I videoen tar Shekau også på seg ansvaret for bomben som drepte 21 personer i hovedstaden Abuja forrige måned.

Mager trøst Jentenes pårørende hadde nok håpt å få en mer oppmuntrende beskjed, men fikk likevel en mager trøst gjennom et besøk fra Malala Yousefzai. Den nå 17 år gamle pakistanske jenta som i fjor ble nominert til Nobels fredspris for sitt arbeid for fri skolegang for jenter i Pakistan. Hun ble som 14-åring skutt i hodet av Taliban etter at hun hadde omtalt dem i kritiske ordelag for å nekte jenter utdanning.

PÅ BESØK I NIGERIA: Den pakistanske utdanningsaktivisten Malala Yousafzai (t.v.) er om dagen på besøk i Nigeria hvor hun møtte nigerias president Goodluck Jonathan (i midten), utenriksminister Minister Viola Onwuliri (nummer to f.h.) og finansminister Ngozi Okonjo-Iweala (t.h.).Foto: Afp photo/Wole Emmanuel/NTB scanpix
PÅ BESØK I NIGERIA: Den pakistanske utdanningsaktivisten Malala Yousafzai (t.v.) er om dagen på besøk i Nigeria hvor hun møtte nigerias president Goodluck Jonathan (i midten), utenriksminister Minister Viola Onwuliri (nummer to f.h.) og finansminister Ngozi Okonjo-Iweala (t.h.).Foto: Afp photo/Wole Emmanuel/NTB scanpix Vis mer

- Dere er virkelig modige foreldre. Modige som har tatt et steg for å snakke for døtrene deres og deres rett til utdanning. Jeg håper og tror at myndighetene kommer til å høre på dere, sa hun.

Så langt har den nigerianske regjeringen opptrådt inkompetente i møte med de stadig mer brutale Boko Haram-angrepene.

Pågrep «hjernen bak» Natt til 1. juli ble «hjernen bak» Boko Haram-kidnappingen pågrepet, mistenkt for å være mannen bak kidnappingen av de 270 skolejenter i april i år.

Mannen identifiseres som etterretningslederen Babuji Ya'ari, og skal også tidligere ha hjulpet terrorgruppa i planleggingen av flere angrep og drap, deriblant drapet på en nigeriansk emir.

Siden 2009 har Boko Haram drept tusenvis av mennesker, men det er kidnappingen av skolejentene som har vakt størst oppmerksomhet. Over 200 jenter skal fortsatt være fanget av gruppa.

Kampanje Bortføringen av de 276 nigerianske skolejentene 14. april, vekket avsky over hele verden. Mange mente at denne hendelsen endelig fikk brakt informasjon om gruppas ekstreme brutalitet ut til et stort publikum.

Store navn som Michelle Obama, Emma Watson, P. Diddy og Jessica Biel - og vår egen statsminister Erna Solberg - la ut bilder av seg selv på sosiale medier som Instagram og Twitter med tilropet «Bring back our girls».

New York Times har tidligere pratet med noen av jentene som klarte å rømme etter å ha blitt kidnappet av Boko Haram.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling