Boko Haram ødelegger barneliv

Over 800.000 barn er rammet av Boko Harams herjinger.

HERJER: En jente holder en bøtte med vann hun har fått av nigerianske regjeringssoldater som deler ut mat og tepper i Damasak i Nigeria. Flere hundre tusen barn er hardt rammet av ekstremistgruppa Boko Harams herjinger i Nigeria. Foto: Reuters / NTB scanpix
HERJER: En jente holder en bøtte med vann hun har fått av nigerianske regjeringssoldater som deler ut mat og tepper i Damasak i Nigeria. Flere hundre tusen barn er hardt rammet av ekstremistgruppa Boko Harams herjinger i Nigeria. Foto: Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Over 800.000 barn er rammet av Boko Harams herjinger i Nigeria og nabolandene, ifølge en rapport fra UNICEF. Ett år etter angrepet på en jenteskole i Chibok er over 200 av elevene derfra fortsatt borte.

- Barn er bevisst gjort til mål og utsatt for ekstrem vold, fra seksuelle overgrep og tvangsekteskap til bortføringer og brutale drap, skriver FNs barnefond i rapporten som blir offentliggjort mandag.

Mest kjent er angrepet mot jenteskolen i Chibok i delstaten Bonro 14. april i fjor, da 276 elever ble bortført. En hel verden reagerte og mange la ut bilder på sosiale medier med emneknaggen «BringBackOurGirls» («Hent hjem jentene våre»). Men fortsatt er altså de fleste i islamistgruppen Boko Harams fangenskap.

Ny barndom Også mange andre jenter og gutter er forsvunnet i konfliktområdene. De er blitt bortført, rekruttert som barnesoldater eller tvunget på flukt, skrive UNICEF.

- De har rett til å få barndommen sin tilbake, sier UNICEFs direktør for Vest-Afrika, Manuel Fontaine.

Organisasjonen lanserer nå en kampanje på sosiale medier der folk blir oppfordret til å fortelle hva de ville savne om de blir tvunget til å reise fra hjemmene sine. Flyktningbarnas tegninger blir dessuten til kunst som spres på Snapchat, opplyser UNICEF i en pressemelding.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer