Boko Haram ryster Nigeria igjen - over hundre personer bortført

- Vi trodde de var soldater. Men så begynte de å skyte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nigeria rystes av en ny massekidnapping, fire måneder etter at over 200 skolejenter ble kidnappet i april. Flesteparten av disse holdes fortsatt fanges.

Terrorgruppa Boko Haram skal ifølge det franske nyhetsbyrået AFP ha slått til mot flere små fiskerlandsbyer i delstaten Borno nordøst i Nigeria på søndag - et område der terrorgruppa har stått bak en rekke grusomme angrep også tidligere, og står sterkt.

BOKO HARAM:  Nigeria rystes av en ny massekidnapping, fire måneder etter at over 200 skolejenter ble kidnappet i april. Flesteparten av disse holdes fortsatt fanges. Foto: AFP / NTB scanpix
BOKO HARAM: Nigeria rystes av en ny massekidnapping, fire måneder etter at over 200 skolejenter ble kidnappet i april. Flesteparten av disse holdes fortsatt fanges. Foto: AFP / NTB scanpix Vis mer

Det er altså flere dager siden angrepet, men på grunn av store avstander og minimal mobildekning har informasjon om hendelsen ikke nådd verdenspressen før nå. Flere personer er drept, og et hundretalls personer er bortført, ifølge øyenvitner.

- Først trodde vi det var soldater som kom. Men så begynte de å åpne ild mot folk og sette flere hus i brann. Da skjønte vi at det var Boko Haram, sier øyenvitnet Halima Alhaji Adam til AFP.

Adam sier de bortførte er hovedsakelig gutter og menn fra 15 år og oppover, men ifølge den lokale motstandslederen Mohammed Gava skal det også ha vært kvinner blant ofrene.

Samtlige skal ha blitt tvunget ned i motorbåter og fraktet over Tsjadsjøen til nabolandet Tsjad.

Nå frykter de gjenværende landsbyboerne at naboene, mennene og sønnene deres skal returnere som Boko Haram-soldater.