Boko Haram sendte elleve år gammel jente inn på marked med bombebelte

Minst 15 døde i dobbeltangrep i Nigeria.

15 DØDE: 15 mennesker ble drept i to selvmordsangrep mot et marked i byen Kano. Politiet mener gruppa Boko Haram sto bak, og at de sendte unge jenter med selvmordsbomber i døden. Foto: AP Photo/Muhammed Giginyu/NTB scanpix
15 DØDE: 15 mennesker ble drept i to selvmordsangrep mot et marked i byen Kano. Politiet mener gruppa Boko Haram sto bak, og at de sendte unge jenter med selvmordsbomber i døden. Foto: AP Photo/Muhammed Giginyu/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den islamske militsgruppa Boko Haram har herjet i Nigeria i seks år, og etterlatt 17 000 døde og minst 2,6 millioner mennesker hjemløse.

Ekstremistgruppa har ved flere anledninger brukt unge jenter som selvmordsbombere i Nigeria, og nå har nok en tragisk hendelse rammet Afrikas mest folkerike land.

I går gikk det av to separate bomber på et marked i den mest folkerike byen nord i Nigeria, Kano. Minst 15 mennesker ble drept av det som skal ha vært selvmordsbombere. Ifølge AFP var det to unge jenter - én av dem elleve år og den andre 18 år.

Flere angrep Bombene festet til de to jentene ble detonert ved et mobiltelefonmarked, opplyser talsmann Musa Magaji Majia i delstatspolitiet i Kano.

- Femten mennesker døde, ikke inkludert selvmordsbomberne, sier Majia, ifølge NTB.

Angrepet i går skjedde dagen etter at en selvmordsbomber drepte minst 34 mennesker og såret 80 i byen Yola øst i Nigeria.

Den ekstremistiske opprørsgruppa Boko Haram anklages for å stå bak en rekke bombeangrep som har kostet flere hundre menneskeliv i Kano, selv om byen ligger langt unna ekstremistgruppas kjerneområde i Borno nordøst i Nigeria, skriver NTB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer