Bokser bet politimann

Nok en gang står boksemesteren tiltalt for fyllevold. Denne gangen uten gard, men med tanngarden plantet i en politimann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I motsetning til Mike Tyson, som bet i et øre, gikk den tidligere landslagsbokseren for politimannens arm.

18. mars må boksemesteren en ny runde i Drammen tingrett, tiltalt for vold mot offentlig tjenestemann, fyllekjøring og skadeverk.

Det var i juni 2008 politiet ble tilkalt da en beruset bilfører viste åpenbare koordinasjonsproblemer. Den vinglete ferden endte med krasj i to parkerte biler. Den berusede føreren viste seg å være den kjente norske bokseren.

Blodprøve
Motvillig skal han ha fulgt med politiet for å avlegge blodprøve, men da dråpene med blod skulle tappes en time seinere, ble han svært lite medgjørlig. Ifølge tiltalen måtte politiet legge 30-åringen i bakken for å få avlagt blodprøven. Men bokseren er ikke vant til å gi opp uten kamp, selv om oddsene for seier er lave.

For å komme fri fanget han politimannens underarm mellom tennene, og bet til.

— Dette har jeg ingen kommentar til, sier bokseren til Dagbladet.

Heller ikke ansvarlig politijurist ønsker å kommentere saken, men henviser til tiltalebegjæringens alvorlighet.

Tidligere dømt
Den tidligere landslagsbokseren, som også har vært norgesmester og har en internasjonal karriere bak seg, er tidligere dømt for vold. I 2005 fikk han en dom på 75 dagers betinget fengsel for å ha angrepet fire personer i fylla.

Bokseren er tidligere tildelt flere idrettspriser, blant annet som god rollemodell for de unge. Han har lagt opp som bokser på toppnivå, men leder i dag en bokseklubb.