Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bokskred fra NRK-veteraner

Kommende høst er ikke mindre enn fire tidligere og nåværende NRK-korrespondenter bokaktuelle på samme forlag. Tomm Kristiansen, Hans Wilhelm Steinfeld, Fritz Nilsen og Odd Karsten Tveit tjener gode penger på bokvirksomheten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er mange års erfaring med utenriksstoff som ligger bak utgivelsene til de fire herrene, i tillegg til mange tidligere bokutgivelser i kategorien dokumentarlitteratur.

NRK 2s medarbeider Tomm Kristiansen kommer i slutten av september med sin fjerde bok på Cappelen, «Mandelas land».

Med utgivelsene «Det gode håp» (1993), «Mor Afrika» (1994) og «På parfymefloden» (1995) har den tidligere Afrika-korrespondenten tjent rundt 650 000 kroner brutto, ifølge våre beregninger som er basert på royalties per antall solgte bøker. Den nye boka til Kristiansen omhandler det nye Sør-Afrika etter at Nelson Mandela ble president.

Ny Steinfeld-suksess?

Hans Wilhelm Steinfeld er også en populær forfatter, og det kan kanskje ventes nytt storsalg når han i november er aktuell med «Fedrenes synder».

På sine fire Cappelen-bøker «På skriftens vilkår» (1986), «Nærbilder fra et politisk jordskjelv» (1990), «Tilbake til Europa» (1991) og «Framover mot fortiden» (1993) har Steinfeld tjent vel en million kroner. «Nærbilder ...» solgte i hele 24 680 eksemplarer.

Fritz Nilsen er også bokaktuell i høst med «Død over Farao».

Han har tidligere gitt ut «Pekings tapte vår» (1989), «Norsk sosialisme - hva nå?» (1991) og «Japan og de fire små» (1992). Cappelen hadde ikke salgstallene for disse tilgjengelige.

Israel-Norge-forbindelsen

Odd Karsten Tveit er den fjerde NRK-medarbeideren med bok i høst.

Hans «Alt for Israel» er ventet i oktober og tar for seg de åpne og hemmelige kontaktene mellom Israel og Norge i perioden 1948-1978. En skikkelig murstein på mellom 600 og 700 sider.

Tveit har også pene salgstall bak seg. Først og fremst med «Nederlag» i 1985. Den har solgt i 27 000 eksemplarer. Midtøsten-medarbeiderens andre bøker er «Nordsjø-oljen» og «Vår ære og vår kraft» fra 70-tallet og «Omveier til Palestina» i 1995.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media