Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bølge av boliger tynger prisveksten

Boligprisene stiger «alltid» i januar, men årets oppgang kan bli den svakeste på mange år.

 Flom av boliger:  Det er nå 6.500 flere ledige boliger på Finn.no enn for ett år siden. FOTO:TORBJØRN BERG / DAGBLADET
Flom av boliger: Det er nå 6.500 flere ledige boliger på Finn.no enn for ett år siden. FOTO:TORBJØRN BERG / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Fire måneder med fallende boligpriser, har gitt stor spenning i forkant av kunngjøringen av Eiendomsmeglerforetakenes Forenings (EFF) januarstatistikk i dag.

Mandag slapp Obos sine egne tall, som viste en prisøkning på 2,4 prosent. Obos var overrasket over økningen, som fikk boligkooperasjonen til å sikte mot 1.100 nye boliger i år.

- Januartallene tyder på at prisnedgangen ikke er permanent. Vi tror ikke på 2,4 prosents vekst i månedene som kommer, men likevel en svak økning, sier kommunikasjonssjef Åge Pettersen til Finansavisen.

Vekst til tross — det svært uvanlig at boligprisene faller i januar. For ett år siden var månedsveksten for landet som helhet 3,8 prosent, mens prisene steg 4,0 prosent i januar 2012.

Flom av boliger til salgs Snittet for januar de siste fem årene er en vekst på 4,1 prosent, viser statistikk fra EFF. Om den generelle veksten samsvarer med Obos-veksten, er den sesongkorrigerte veksten altså negativ.

- Januar pleier å være en god omsetningsmåned, men i år vil vi få en helt annen situasjon enn i fjor, da det var få boliger i markedet og prisene gikk i været. Vi tror på en annen utvikling i år; vi kan få en «januareffekt», men vi tror heller på et flatt marked, eller kanskje en prisnedgang. Det kommer an på hvor mye som legges ut, sa adm. direktør Odd Nymark i Eiendomsmegler 1 til Finansavisen 3. januar.

Fasiten viser at det nå er over 19.500 boliger annonsert på Finn.no - 6.500 flere enn for ett år siden.

Flere nyheter Nå får boligkjøperne hjelp Hun tapte en halv million kroner på lånesurr i DNB Forventer ny boligrekord

Hele Norges coronakart