BOLIG: Det er ingen tegn på at flommen av boliger til salgs skal avta med det første, ifølge Terje Halvorsen i DNB. Foto: ES
Fotograf:
Eivind Yggeseth.
BOLIG: Det er ingen tegn på at flommen av boliger til salgs skal avta med det første, ifølge Terje Halvorsen i DNB. Foto: ES Fotograf: Eivind Yggeseth.Vis mer

Bolig: - Det blir en svært hektisk juli

- Vi vil se et aktivitetsnivå i juli som vi aldri har sett maken til, sier DNB Eiendom-sjef Terje Halvorsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): - Det er høyere aktivitet inn mot sommerferien i år enn jeg kan huske det har vært noen gang tidligere, sier adm. direktør Terje Halvorsen i DNB Eiendom.

Fredag ettermiddag var det nær 1.900 bruktboliger til salgs i Oslo. Søndag går 730 visninger av stabelen i hovedstaden.

- Vi har aldri tatt inn så mange nye oppdrag på denne tiden av året som vi har tatt inn de siste ukene, og ikke minst den siste uken, sier Halvorsen til Finansavisen.

- Vanligvis ville mange nå ventet med å legge ut boliger til august, men i år venter vi at det vil bli lagt ut mange nye boliger også i juli. Jeg tror vi vil se et aktivitetsnivå i juli som vi aldri har sett maken til.

- Svært hektisk juli

At det blir en svært hektisk juli, tror også adm. direktør Grethe W. Meier i Privatmegleren.

- Det fortsetter å strømme på med oppdrag, og jeg tror vi kommer til å få langt mer trafikk og flere salg i juli enn det som er normalt.

Når studentene begynner å innta byen i slutten av juli, venter Meier et oppsving i leilighetsmarkedet.

- Mange av meglerne sier at de ikke tar så lang ferie i år, fordi det er flere boliger som skal legges ut og følges opp enn vanlig, sier Meier til Finansavisen.

- Hvordan opplever du hovedstadsmarkedet akkurat nå?

- Meglerne sier at alt stort sett går, men man må jobbe mer for hvert objekt. Når man prisantydning så er man happy med det.

- Det er stor variasjon. Vi opplever fortsatt tilfeller hvor det er 50 på visning og mange med i budrunde. Men det er også stadig flere som må ha flere visningsrunder for å få solgt.

Andre økonominyheter:
Gerhard håvet inn 700 mill. - takker hylekoret

Ivar kjøpte boliger for 2,2 mrd.