Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bolig: Den travleste desember på 15 år

- Flere av våre meglere sier at de aldri har opplevd maken, sier DNB Eiendom-sjef Terje Halvorsen.

Barcode Oslo:  Meglere forteller om hektiske tider i boligmarkedet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
Barcode Oslo: Meglere forteller om hektiske tider i boligmarkedet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): DNB Eiendom-sjef Terje Halvorsen forteller at boligmarkedet i Oslo har vært uvanlig hektisk helt inn i julefeiringen.

Full fart - Det har vært full fart i Oslo i hele desember. Flere av våre meglere sier at de aldri har opplevd maken og at det er den travleste desember på 15 år, sier Halvorsen til Finansavisen.

Økt kamp Som Finansavisen skrev i helgen er det nå rekordfå brukte boliger til salgs i Oslo. Ifølge tall fra Eiendom Norge har det ikke vært færre brukte boliger til salgs i Oslo i desember de siste ti årene. Det gir økt kamp om objektene som er ute i markedet.

- Vanligvis pleier det å roe seg ned i slutten av november, og desember er en veldig stille måned. Det har vi sett i de fleste andre deler av landet, men i Oslo har det ikke vært tilfelle i år. I hovedstaden har det i stedet vært uvanlig høy aktivitet, sier Halvorsen.

- Hvordan slår dette ut i prisene?
- Majoriteten av boligene i Oslo går over prisantydning, men det varierer sterkt med hvor mye. Det er generelt mange på visning, det er nesten like mange i snitt på visning nå i desember som i toppmånedene august og september, forteller Halvorsen.

Nye tall Tredje arbeidsdag i januar legger Eiendom Norge frem prisstatistikken for desember, og dermed for hele 2015. Halvorsen tror man vil se at prisene i Oslo er svakt opp i desember, mens det blir en prisnedgang på landsbasis.

Flere nyheter Sjefanalytiker om boligprisene: - Vi kan godt få et prisfall
Boligkjøperne har blitt mer kresne
Prisene på borettslagsboliger er uendret
- Beste hyttemarked på ti år

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media