Italia. Dyre eiendommer har falt mest i pris. Foto: Hilde Oreld.
Italia. Dyre eiendommer har falt mest i pris. Foto: Hilde Oreld.Vis mer

Bolig: Prisras på Italia-drømmen

I mer enn syv år har italienske eiendomspriser falt. Det kan være gode nyheter for nordmenn på jakt etter feriebolig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Økonomisk usikkerhet har rammet Italia, og ikke minst det italienske eiendomsmarkedet, hardt. Fra tredje kvartal 2008 til tredje kvartal 2015 falt eiendomsprisene i landet med 16 prosent, eller 23 prosent justert for inflasjon, viser tall fra den europeiske sentralbanken.

Også det siste året har prisene vært fallende, skriver Finansavisen mandag. Det viser blant annet tall fra den italienske eiendomsportalen idealista.it.

Markert prisfall

Et av områdene som har hatt størst prisfall er Roma, der den gjennomsnittlige boligprisen falt med 7,5 prosent i 2015. I Genova falt prisene med 11,6 prosent, i Bari med 8 prosent og i Palermo med 7 prosent.

Mindre prisfall har man sett i byer som Firenze og Venezia.

- For de store, flotte og dyre eiendommene i Toscana har prisene til dels falt dramatisk, jeg vil anslå opp mot 20-30 prosent, sier advokat Nina Reiersen til Finansavisen. Hun har spesialisert seg på å hjelpe nordmenn i forbindelse med kjøp, salg og eie av eiendom i Italia

Gode kjøp

- Og eiendommer langt fra sjøen og i byer som ikke er så sjarmerende er nesten uselgelige i dagens marked, så de kan man ofte få veldig billig. Generelt er det mulig å gjøre mange gode kjøp i Italia nå, selv om prisene enkelte steder har holdt seg godt, sier Reiersen til Finansavisen.

Den norske kronen

For nordmenn er det selvfølgelig en ulempe at den norske kronen har svekket seg mot euroen. Mens euroen i 2008 kostet 8,22 norske kroner, lå kursen fredag i forrige uke på 9,23 kroner. Men selv målt i norske kroner har italienske eiendomspriser falt.

Andre økonominyheter:
Ivar eier 20.000 leiligheter - tjente 3,1 milliarder kroner
Fikk nøkkelen i juni og solgte etter få uker: Gevinst 1,6 millioner