IDYLLISK: Strømstangveien 44 på Snarøya ligger meget idyllisk til, men med en kvadratmeterpris som kan skremme de fleste. Foto: Advokat Torbjørn Ek AS
IDYLLISK: Strømstangveien 44 på Snarøya ligger meget idyllisk til, men med en kvadratmeterpris som kan skremme de fleste. Foto: Advokat Torbjørn Ek ASVis mer

Bolig selges for 275 591 kroner per kvadratmeter

35 millioner for oppussingsobjekt på 127 kvadratmeter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Eiendommen, som ligger på Snarøya i Bærum, har ei eksklusiv strandtomt på to mål som utvilsomt trekker prisen opp, men fordelt på bygningsmassen er kvadratmeterprisen 110 542 kroner høyere enn den nest dyreste boligen i markedet.

- Du kan ikke regne sånn på det. Det er totaliteten som er viktig. Dette er en av de desidert beste eiendommene som finnes rundt Oslo, den ligger lunt til ved sjøen og har sol fra morgen til kveld, sier advokat Torbjørn Ek til Dagbladet.

Strømstangveien 44 består av en strandtomt på nesten 1,8 mål med parkmessig opparbeidet hage med frukttrær, gressplen, heller, bed og prydbusker som heller ned mot en lun dypvannsbrygge og sandstrand.

Beskjeden standard Summen på 35 millioner inkluderer ikke akkurat et hus laget av gull. Kjøkkeninnredningen er fra 1970 med malte, glatte skapdører og skuffefronter. I prospektet står det at kjøkkeninnredningen ikke er tidsmessig og trenger modernisering /utskifting.

På badet er det heller ikke luksuriøst:

«Dukmenmbran er ikke registrert i klemring i sluk. Membran på vegger er å anse som 'utgått på dato', og dusjing direkte på vegger er ikke å anbefale - kun i dusjkabinett. Badet er bygget etter forskrifter fra 1986 - full rehabilitering må påregnes.»

Dreneringen er fra 1950, det er originale trevinduer med enkle glass fra byggetida, og isolasjonen er av dårlig kvalitet.

I boligannonsen står det betegnende for huset i et avsnitt:

«Påstående bolig er bygget i 1908 og har en enkel standard som må påregnes vesentlig oppgradert/ombygget.»

- Lenge mellom hver gang - Dette huset vil vel bli revet og bygget opp på nytt av den framtidige kjøperen?

- Nei, ikke nødvendigvis. Eiendommen er en superidyllisk sak, men den eller de som kjøper den, vil nok utvikle eiendommen videre, sier Ek.

Han mener at det er lenge mellom hver gang det blir lagt ut for salg så eksklusive tomter eller eiendommer rundt Oslo.

- Vi solgte et hus i samme område på Snarøya for ikke så lenge siden. Eiendommen gikk for rundt 40 millione,r og jeg tror huset ble revet og bygd opp på nytt. Det er ikke ofte at man har strandeiendommer hvor man kan anlegge dypvannsbrygge på egen tomt, sier advokat Torbjørn Ek.

Ek opplyser at han har mottatt flere henvendelser fra folk som er interessert i å se nærmere på prospektet.