Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bolig totalskadd etter brann på Kolbotn

Brannen startet trolig i en bil, og spredte seg til to boliger.

KOLBOTN: Det ble meldt om brann i garasjeanlegg på Tårnåsen ved Kolbotn i Akershus søndag. Foto: Vidar Ruud/NTB Scanpix.
KOLBOTN: Det ble meldt om brann i garasjeanlegg på Tårnåsen ved Kolbotn i Akershus søndag. Foto: Vidar Ruud/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Øst politidistrikt meldte i 14-tida om brann på Tårnåsen ved Kolbotn i Akershus. Like før klokka 16 sier operasjonsleder Gisle Sveen til Dagbladet at brannen er under kontroll.

De første meldingene tydet på at brannen hadde startet i et garasjeanlegg, men politiet opplyser nå at det skal være snakk om en bilbrann. Flammene skal ha spredt seg fra bilen og videre til nærmeste hus. Derfra fortsatte brannen å spre seg.

- Brannvesenet fikk melding om svart røykutvikling fra en pipe og en bil som var i brann. Mest sannsynlig ble brannen spredt fra bilen til hovedhuset, og deretter spredt videre til et nabohus, sier operasjonslederen.

Sveen forteller at det vil bli foretatt undersøkelser på stedet og at det er for tidlig og si noe om årsaken til brannen. Huset hvor brannen først spredte seg til, er nedbrent, mens brannen i nabohuset ble slukket før det brant ned. Boligen skal likevel ha omfattende skader.

Ti personer ble evakuert i forbindelse med brannen, men ingen skal ha kommet til skade. Beboerne fra de to husene som var i brann blir nå hjulpet med å finne overnatting.

Politiet opplyser på Twitter at Kornmoveien vil være stengt i en periode i forbindelse med slukningsarbeid.

Det var stor spredningsfare og stor røykutvikling på stedet. Politiet ba gjentatte ganger folk om å trekke bort fra stedet, både på grunn av farlig røyk og for å gi brannvesenet plass til å gjøre jobben sin trygt og sikkert.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media