Bolig utsatt for hærverk etter at 15-åring slo til Norunn (82)

Norunn (82) ba dem slutte med hærverk. Fikk knyttneve i ansiktet.

SLÅTT TIL: Norunn Lemberget (82) ble slått i ansiktet etter en diskusjon med en tenåringsgutt. Reporter: Ralf Lofstad. Video: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Flere personer skal onsdag kveld ha utført skadeverk på barnevernsinstitusjonen der den 15 år gamle gutten som slo 82-år gamle Norunn Lemberget bodde. Det melder NRK.

Parallelt etterforsker politiet de alvorlige voldstilfellene og skadeverkene som fant sted i Rena sentrum mandag kveld som hastesaker. Fire ungdommer i alderen 14 til 16 år - tre gutter og ei jente - er avhørt og har innrømmet alle tilfellene hver for seg.

Alle fire er nå flyttet fra barnevernsinstitusjonen på Rena, der de var under omsorg.

I løpet av torsdagen regner Innlandet politidistrikt også med å ha avhørt alle som ble skadelidende.

- Vi planlegger å oversende kommende uke resultatene av etterforskningen kommende uke til politiets jurister for en påtalemessig vurdering før påske, sier kriminalsjef Roger Næss på politistasjonen i Elverum til Dagbladet.

En av de fire er under den kriminelle lavalder på 15 år, de andre over.

- Alle sakene blir etterforsket fullt ut, så vil de påtaleansvarlige vurdere reaksjonsformer ut fra de enkelte forholdene og alder, sier kriminalsjef Roger Næss.

Ungdommene har foreløpig status som mistenkte, og ingen av dem har foreløpig fått oppnevnt advokat, ifølge Næss.

Kom ut og ba dem slutte

En lang rekke alvorlige trusler mot ungdommene haglet inn på sosiale medier etter at en video fra et av voldstilfellene ble lagt ut. Den viser i lyd og bilde både forspillet og slaget som rammet en 82 år gammel kvinne i ansiktet.

Hun åpnet inngangsdøra hjemme like etter klokka 22 mandag for å be ungdommene slutte med skadeverk, blant annet mot postkassene på utsiden.

- Politiet har snakket med institusjonen og med barnevernet der ungdommene kommer fra. Politiet har fått gehør for at ungdommene flyttes, og det har skjedd, sier kriminalsjef Roger Næss.

Dagbladet var i går i kontakt med eier og daglig leder av institusjonen. Han ville ikke svare på spørsmål eller kommentere hendelsene.

Politiet ramset onsdag opp enkeltsakene som blir etterforsket mot de fire:

- Vold mot en 82 år kvinne.

- Ran av en yngre gutt.

- Trusler med kniv.

- Flere tilfeller av skadeverk ved at dekk på biler er skåret opp, ruter på biler er knust i tillegg til knust vindu på en av stedets puber.

- Bæring av kniv på offentlig sted

- Andre ordensforstyrrelser.

- Forsøk på ildsettelse.

Ran og brannforsøk

I alle tilfellene unntatt to har en av ungdommene, hver for seg, innrømmet det som har skjedd.

- Når det gjelder forsøk på ildspåsettelse og ranet av en ungdom, er flere enn en involvert. Derfor gjenstår noen avklaringer i etterforskningen av disse punktene, sier kriminalsjef Roger Næss.

Om de voldsomme reaksjonene på sosiale medier etter videoen, sier Næss:

- Det skal ha dempet seg betraktelig torsdag, men det er ikke her politiet har hatt fokus.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer