Boligblokk evakuert - 40 på gata i nattøyet

Naboer oppdaget brann i Drammen kl. 01.47. Brann i leilighet som har stått tom i flere uker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Et 40-talls beboere i en fire etasjers boligblokk i Drammen måtte ut på gata i natt under dramatiske omstendigheter.

Klokka  01.47 kom den første telefonen til alarmsentralen 110 om flammer fra en leilighet i første etasje i Betzy Kjelsbergs vei 194B på Åssiden.

- Det var en nabo som først ringte om flammene før beboerne i  blokka selv hadde oppdaget noe. Vi rykket ut med fire biler og ni mann, inklusive røykdykkere, opplyser fungerende brannmester Dag Muggerud i 110-sentralen i Buskerud til Dagbladet.no.

Politiet hadde ansvaret for evakueringen av bebeorne i oppgangen der  leiligheten sto i brann.

- 21 står registrert med adresse i denne oppgangen, og vi har lokalisert at seks av dem ikke var hjemme. De andre kom seg velberget ut via trappene, sier operasjonsleder Gro Rundbråten i Søndre Buskerud politidistrikt til Dagbladet.no.

24 leiligheter

Det er åtte leiligheter i hver av de tre oppgangene i blokka. Også de andre beboerne våknet og kom ut på gata.

Øyenvitner som Dagbladet.no har snakket med talte et 40-talls mennesker på gata i nattøy og enkelt antrekk.

 EVAKUERT:  Store og små ble vekket og kom seg velberget ut i gata da en nabo oppdaget brann i boligblokka i Betzy Kjelsbergs vei 194B på Åssiden i Drammen i natt. Foto: TOR KEISER.
EVAKUERT: Store og små ble vekket og kom seg velberget ut i gata da en nabo oppdaget brann i boligblokka i Betzy Kjelsbergs vei 194B på Åssiden i Drammen i natt. Foto: TOR KEISER. Vis mer

- Hvor dramatisk var denne brannen?

- Våre folk fikk raskt kontroll over flammene, som var kommet så langt at leiligheten er for totalskadd å regne. Vi fikk rask varsling og det gikk bra denne gangen. I slike boligbranner snakker vi om en bevisst og en bevisstløs del av døgnet, altså når beboerne må ha hjelp til å reagere. Og dette var definitivt den bevisstløse delen av døgnet, sier fungerende brannmester Dag Muggerud.

Ingen av beboerne er registrert som skadet, og alle fikk tillatelse til å gå tilbake til leilighetene etter solid gjennomlufting i morgentimene når brannen var slokket.

Tom leilighet

Brannårsaken er foreløpig et mysterium. Leiligheten der det brant har stått tom i flere uker fordi beboerne, et ektepar i 50-årene, har vært på besøk hos familie et annet sted i landet.

- Vi har hatt kontakt med ekteparet i natt, og de har ingen teori om hva som kan ha  forårsaket brannen. -

- Det var ingen andre som hadde tilgang til leiligheten mens de er bortreist, etter det de fortalte, sier operasjonsleder Gro Rundbråten. 

Boligblokk evakuert - 40 på gata i nattøyet