ÅLESUND: Slik så boligblokka ut da den brant tidligere i dag. Foto: Kristoffer Mulawka
ÅLESUND: Slik så boligblokka ut da den brant tidligere i dag. Foto: Kristoffer MulawkaVis mer

Brann i Ålesund:

Boligblokk i full fyr: - Vi har opplevd et skrekkscenario

Sunnmøre politidistrikt, Ålesund brannvesen og Ålesund kommune var til stede under dagens pressekonferanse etter brannen i Ålesund.

- Vi har opplevd et skrekkscenario, selv om det ser ut til at det har gått bra, sier politistasjonssjef Oddbjørn Solheim under dagens pressekonferanse etter brannen i en boligblokk på Volsdalsberga i Ålesund tidligere i dag.

- Nødetatene har rykket ut, het det i den første meldinga på Twitter klokka 10.46.

Røyk og flammer er da godt synlig.

- Vi er på stedet og har starta evakuering. Vi har så langt ikke oversikt over om det fortsatt er folk inne, sier operasjonsleder Arild Reite ved Møre og Romsdal politidistrikt til Sunnmørsposten klokka 10.53.

Omtrent samtidig melder Møre og Romsdal 110-sentral at Ålesund brannvesen er ute med alt tilgjengelig mannskap på brannen.

Ifølge Sunnmørsposten kom brannbiler raskt på stedet for å slokke flammene.

Politiet i Møre og Romsdal skriver på Twitter at brannen er slukket rundt 11.15. Det er mye røyk i bygget og evakuering pågår på dette tidspunktet.

Klokka 11.42 sier Erik Mikalsen ved politiets operasjonssentral i Møre og Romsdal til Dagbladet at de fortsatt jobber med slukkearbeid, i tillegg til å få oversikt over hvor mange som er kjørt til sykehus.

- Vi vet ikke grunnen til at brannen oppsto ennå, og heller ikke hvor mange som er kjørt til sykehus. Men det er mer enn én, sier han.

Under pressekonferansen melder politiet om to personer sendt til sykehus og en til legevakt etter brannen. En mann er innlagt på intensivavdelingen på sykehuset, tilstanden er stabil og han har lettere skader. Skadeomfanget på de andre personene er ukjent.

Åstedet er videre gjennomgått, og det er ingen inne i leilighetene som brant. Det samme er tilfelle med de nærliggende leilighetene.

Vi var heldige i dag

Brannvesenet var tidlig på stedet, og boligblokka lå bare 150 meter unna.

- Vi var heldige som hadde så mange som kunne hjelpe til med evakuering og slukking av flammene i dag. Folk holdt seg rolig og ingen fikk panikk, så vi er fornøyd med hvordan hendelsen ble løst, sier talsmann for brannvesenet i Møre og Romsdal.

- Det ser ut som at det har gått veldig fint.

Dagbladet oppdaterer saken.