Boligblokk påtent

Tre 14-årige jenter mistenkt. Den ene innrømmer skyld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det var i går kveld det brøt ut brann i et gammelt hybelhus i Tromsø. Det begynte å brenne i en kleshaug på vaskerommet i 19.30-tida, melder Nordlys.

Beboerne ble evakuert etter kraftig røykutvikling. Politi og brannvesen kom raskt til og fikk slukket brannen. Flere vitner så tre ungjenter springe vekk fra bygningen rett før brannen ble oppdaget, og disse tre ble anholdt av politiet.

- Jentene har status som siktet. Den ene er avhørt og har innrømmet å ha tent på, opplyser politioverbetjent Einar Pedersen til Dagbladet.no.

De to andre jentene skal avhøres så fort som mulig. Jentene er 14 år gamle og dermed under kriminell lavalder.

- Det synes klart at de har vært med på å sette fyr på blokka. Det har ikke kommet fram noe spesielt motiv, sier Pedersen.

Saken blir overlatt barnevernet, som antakelig vil sende ut såkalt bekymringmelding og sette igang samtaler om det inntrufne. Ungdomsskolejentene er bosatt i området.

Holdt igjen jentene

Et oppskaket vitne Nordlys snakket med i går kveld forteller at hun så nabodamen forsøkte å holde igjen en av jentene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer