Boligbrann i Mandal - eldre kvinne reddet

Røykdykkere har ikke funnet folk i brannruinene. Nabobyggene skal være sikret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):  Store brannskaper hadde ved 03-tiden kontroll med en kraftig brann i et trehus i Mandal sentrum. En eldre kvinne som bodde i annen etasje i huset ble berget uten alvorlige skader.

- Røydykkere har nå gjennomsøkt det brennende  huset, og det er ikke funnet andre personer. Nabobygningene er heldigvis av mur og betong, og det skal nå ikke være fare for at  brannen sprer seg, sier operasjonsleder Bård Austad i Vest-Agder politidistrikt til Dagbladet.no.

Den kraftige brannen i Store Elvegate merkes i hele sentrum. Den første brannmeldingen kom kl. 01.27. Et grillkjøkken holder til i 1. etasje, og det er boliger i annen etasje. 

Dagbladet.no har snakket med et øyenvitne som var kunde i Zakos Grill da noen oppdaget flammer.

- De ansatte i grillen løp rett opp i annen  etasje og fikk berget ut kvinnen. Hun så ganske sjokkskadd ut, sier vitnet.

Ifølge politiet ble hun tatt hånd om av ambulansepersonell, og de første undersøkelsene tyder på at hun ikke har pådratt seg noen fysiske skader.

Sparebanken Sør og kinoen er nærmeste naboer til det brennende trehuset.

- Vi kan ikke si noe om brannårsaken, m,en det ser ut til at brannen har vært kraftigst på baksiden av huset. Taket være at nabobygningene ikke er av tre, har mannskapene på stedet kommet til at det ikke er nødvendig å evakuere boliger i nabolaget, sier operasjonsleder Austad.

Foto: Anders Madland.
Foto: Anders Madland. Vis mer
Boligbrann i Mandal - eldre kvinne reddet