TØFFE TIDER: Utbyggingen av Nitteberglia på Kjeller har skapt store problemer for S-Bygg. Illustrasjon: S-Bygg.
TØFFE TIDER: Utbyggingen av Nitteberglia på Kjeller har skapt store problemer for S-Bygg. Illustrasjon: S-Bygg.Vis mer

Boligbygger slår seg selv konkurs

Har ni byggeprosjekter verdt 500 millioner kroner under bygging.

(Finansavisen): S-Bygg var i en årrekke en veritabel pengemaskin for gründer og eneeier Håkon Elvevoll. Helt tilbake fra midt på 1990-tallet og ut 2012 tjente selskapet flere titalls millioner kroner hvert eneste år.

De seinere åra har lønnsomheten vært svakere. I fredagens utgave av Finansavisen kan vi lese at selskapet har blitt slått konkurs etter en stor konflikt om en utbygging på Kjeller.

Håkon Elvevoll har forsøkt i det lengste å få de til sammen nesten 100 kreditorene med på en frivillig akkord for å berge selskapet, men et mindre antall kreditorer nektet å godta akkorden. Dermed har Elvevoll måttet begjære sitt eget imperium konkurs.

Konflikt

Ellevoll besvarte ikke Finansavisens henvendelser i går, men bakgrunnen for konkursen er godt forklart i et skriv til kreditorene som gikk ut 7. mars med tanke kreditormøte mandag 12. mars for å få til akkorden. Her beskrives den økonomiske situasjonen på følgende måte:

«Selskapet startet i 2017 byggingen av 2x57 leiligheter på Kjeller i Oslo. S-Bygg AS mener å ha uoppgjorte krav mot Byggherren for ca. kr 30 mill. En betydelig del av kravet har blitt vurdert av en nøytral oppmann. Oppmannsavgjørelsen er i S-Bygg AS sin favør. Til tross for flere forhandlingsrunder det siste året, med og uten advokat, har vi ikke kommet til løsning i saken. Dette byggeprosjektet har etter vårt syn vært en utløsende faktor til at S-Bygg nå ikke klarer å komme gjennom uten en gjeldssanering. Vi har ikke lykkes med å få utvidet trekkrammen på vår kassakreditt, idet banken sa nei til det mandag ettermiddag».

500 millioner

Ved konkursåpning står selskapet med ni byggeprosjekter som, ifølge Finansavisen, har en samlet verdi på 500 millioner kroner.

Andre økonominyheter: ​
Tror renten heves innen september – én ting kan utsette oppgangen
Skal vise seg fram neste uke – analytiker spår kursoppgang​