Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Boligbyggingen stuper

Pilene peker bratt nedover for byggingen av nye boliger.

 Faller kraftig:  Antall igangsatte boliger stupte 43 prosent i november sammenlignet med samme periode i fjor.  Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
Faller kraftig: Antall igangsatte boliger stupte 43 prosent i november sammenlignet med samme periode i fjor. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar): Antall igangsatte boliger stupte 43 prosent i november sammenlignet med samme periode i fjor.

Salget av nye boliger falt 39 prosent.

Det viser tall fra Boligprodusentenes Forening lagt frem mandag.

Alarmerende - Det er lenge siden vi har sett et så kraftig fall. Dette er veldig alarmerende for bransjen, sier foreningens direktør Per Jæger ifølge Reuters.

- Bankene spiller ikke på lag med boligbransjen. Kravet til egenkapital, samt praksisen med å kreve at boligkjøpere skal selge sin gamle bolig før de kan kjøpe nytt, har gjort at boligsalget har stoppet opp, fortsette han.

Føyer seg inn i rekken Så langt i år er antall igangsettelser ned 5 prosent, mens salget av nye boliger har falt 9 prosent.

I oktober spådde boligbyggerne 28.000 igangsatte boliger i 2013, men dette tallet er nå nedjustert til rundt 26.000 enheter - gitt at desember følger det normale mønsteret.

Tallene føyer seg inn i rekken av svake signaler fra boligmarkedet de seneste månedene.

I november falt bruktboligprisene for tredje måned på rad.

Nordea Markets er meget bekymret for utviklingen, og spådde tidligere i høst et fall i bruktboligprisene på 15-20 prosent de nærmeste to årene.

Flere nyheter Finn skapte bolig-hopp Bladde opp 26.000 kroner for pepperkakehus Kjøpe leilighet i Oslo?