Boligbygning raste sammen i Italia

Minst 15 personer ble drept da en seks etasjes boligblokk raste sammen i den italienske byen Foggia i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er usikkert hvor mange mennesker som mistet livet da en seksetasjes boligblokk raste sammen i den italienske byen Foggia i natt. Inntil nå har redningsmannskapene funnet 15 drepte.

Redningsmannskaper arbeider febrilsk for å å finne mennesker i ruinene. Så langt er syv voksne og to barn reddet ut av ruinene. De ble kjørt til sykehus i all hast, og de skal være i god form.

Det var 26 leiligheter i boligblokka, og politiet antar at mellom 70 og 75 mennesker befant seg i den 16 meter høye bygningen. Boligblokka raste sammen litt før klokka fire i natt, et tidspunkt når de fleste er hjemme og sover.

Redningsarbeiderne går lagvis gjennom bygningen for å finne overlevende som befinner seg i eventuelle «lommer». Alle de ni de overlevende skal ha bodd i de øverste etasjene.

Bygningen kollapset bokstavelig talt, og er nærmest jevnet med jorda, melder CNN. Årsaken til ulykken skal være en strukturell svikt, skriver NTB. Borgermesteren i byen sier at ingen hørte noe som tydet på en eksplosjon.

Bygningen ble oppført for 30 år siden. Ingeniører er nå på ulykkessteder for se om de kan finne årsaken til kollapsen. Man vi også undersøke om det har blitt fjernet vegger eller lagt til etasjer i blokka siden den tid.

<B>DRAMATIKK:</B> Et ukjent antall mennesker ligger fastklemt i ruinene av boligblokka som raste sammen i dag. Her hjelpes en ung pike inn i ambulansen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer