- Boligene ligger tett her, og alle følger med på den minste bevegelse

Men Birgitte (41) og Maria Elena (19) hørte ingenting av dødskampen i Kongsberg.

Foto: FOTO: VEGARD M. AAS / PRESSE30.NO
Foto: FOTO: VEGARD M. AAS / PRESSE30.NOVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| KONGSBERG (Dagbladet): Leiligheten der den 37 år gamle mannen ble funnet død i ettermiddag ligger tvers over gata for Møllergata borettslag, der omsorgstjenesten i Kongsberg kommune alltid har fire medarbeidere på jobb for å hjelpe eldre og funksjonshemmede som bor der.

Hjelpepleier Birgitte Vik (41) og ekstrahjelp Maria Elena Santibanez (19) var begge på jobb den kvelden basketaket skal ha skjedd - onsdag mellom klokka 18 og 19, slik den siktede 39-åringen har forklart.

- Boligene ligger tett her, og alle følger med på den minste bevegelse ute i gata. Vi var på jobb i annen etasje i leiligheten som ligger rett overfor huset, og vi satt slik at vi kunne se rett ned på boligen, men vi merket absolutt ingenting unormalt den kvelden, sier Birgitte og Maria Elena til Dagbladet.

- Litt trafikk i huset Birgitte Vik var i leiligheten rett over gata, 10 meter unna, mellom klokka 17 og 19. Maria Elena Santibanez kom til samme omsorgsbolig 20.40 og reiste rett før klokka 23.00. De verken så eller hørte noenting.

- Vi har registrert at det er litt trafikk ut og inn av dette nabohuset i Møllergata 11, men det er aldri noe bråk som vi har registrert, og her følger alle med på alt, sier Birgitte Vik til Dagbladet.

Heistadmoen-drapet i 1995 Hun og kollegene hørte først om dødsfallet på nyhetene i ettermiddag. De kjenner ikke personlig beboerne i huset der 37-åringen ble funnet død.

Det har ikke vært drap på Kongsberg siden 1995 da en soldat på Heistadmoen skjøt og drepte en medsoldat og blindet en annen soldat.

HØRTE INGENTING: Birgitte Vik og Maria Elena Santibanez hørte ikke basketaket onsdag kveld. Foto: Nils J. Maudal
HØRTE INGENTING: Birgitte Vik og Maria Elena Santibanez hørte ikke basketaket onsdag kveld. Foto: Nils J. Maudal Vis mer