<strong>KONKURSFARE:</strong> Advokater mener konkurs hos utbyggere kan ramme boligkjøpere.
Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX .
KONKURSFARE: Advokater mener konkurs hos utbyggere kan ramme boligkjøpere. Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX . Vis mer

Boligfelle kan koste deg en halv million

Eksperter advarer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Eksperter advarer mot å kjøpte boliger uten å sjekke selgers økonomi i forkant.

- Går selger konkurs, får boligkjøperne regningen for grove byggefeil. Dette er blitt et stort problem, sier advokat Arne Grünert til Bergens Tidende.

Han har spesialisert seg på reklamasjonssaker etter kjøp av eiendom, konkursrett og megleransvar.

Grünert opplever nå en kraftig økning i saker hvor boligkjøpere ikke får sin rettmessige erstatning fordi selgeren ikke kan gjøre opp for seg.

Alvorlige mangler, som fort koster 400 000-500 000 kroner å rette, er dermed noe kjøperen må dekke selv.

Grünert advarer spesielt mot eiendomsspekulanter som oppretter selskaper ene og alene for å kjøpe og rehabilitere eiendom for videresalg. Men også salg fra privatpersoner kan være risikabelt.

Grünerts klare råd er å aldri kjøpe en bolig uten at du har kredittsjekket selgeren.

Når man kjøper en ny bolig, gir bustadoppføringsloven en garanti for at mangler for inntil tre prosent av kjøpesummen blir dekket. For rehabiliterte boliger, som kommer under avhendingsloven, er det ingen slik garanti.

- En kan regne med at en del av selskapene som selger boliger utenom bustadoppføringsloven, ikke har så god økonomi. Derfor er det viktig å se på hvem som selger, sier jussprofessor Kåre Lilleholt ved Universitetet i Oslo.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer