Boliggambling ga jackpot

«De tar en enorm risiko,» sa en markedsaktør til Finansavisen i 2013. Nå håver Veidekke og Reitan-familien inn en solid gevinst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Høsten 2013 var stemningen i boligmarkedet en litt annen enn i dag. Særlig hadde salget av nye boliger fått seg en knekk, og på Sørenga ble det knapt omsatt leiligheter, skriver Finansavisen.

Det var da Veidekke Eiendom og Reitan Eiendom satte i gang byggingen av naboprosjektet «Sørengstranda» — 212 leiligheter i to byggetrinn, et hakk nærmere Bjørvika og Oslo sentrum.

Da var bare 20 prosent av de 137 leilighetene i første byggetrinn solgt. Bransjenormen tilsier at mellom 40 og 50 prosent av boligene bør være solgt før byggingen starter.

«De tar en enorm risiko,» mente en markedsaktør Finansavisen var i kontakt med.

Snittprisen for leilighetene var attpåtil 82.000 kroner pr. kvadratmeter, riktignok med fjorden rett utenfor, men med byggeplasser overalt hvor man ellers måtte vende seg.

Senere snudde de dårlige tidene.

- Det sto i stampe fra vi begynte å selge, så det har forandret seg. Nå er vi i konkurranse med brukt­boligmarkedet i og med at prosjektet begynner å bli ferdig. I det siste har vi solgt fem-seks leiligheter i uken, forteller prosjektmegler Olav Aune i EiendomsMegler 1 til Finansavisen.

For Veidekke og Reitan Eiendom er utbyggingen verdt rundt 1,5 milliarder kroner. Og om ikke prisene ligger helt oppe på nivå med Tjuvholmen, er det heller ingen husbankboliger Aune tilbyr. Den dyreste leiligheten som gjenstår å selge koster 26 millioner kroner. Da får man 175 kvadratmeter med fire rom i syvende etasje, to parkeringsplasser, en terrasse på 60 kvadratmeter og en balkong i tillegg.

- Det er også solgt to leiligheter for 29,9 og 29,7 millioner kroner. Begge er toppleiligheter i trinn én, som i utgangspunktet har vært to leiligheter som er blitt slått sammen, sier Aune til Finansavisen.

Flere nyheter Bygård midt i Sandefjord solgt for kjempesum
19-åring kjøpte hytte til 31 mill.
Denne boligen smalt 2,7 millioner over takst