Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bolighai tatt for kortsvindel

I flere år var Oslo-mannen en betrodd utleier som hadde kontrakt med Oslo kommune. Seinere skal han ha brukt navnelister til å prøve å bedra leieboerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som også er tiltalt i den omfattende trafficking-saken i Oslo tingrett, møter nå en ny tiltale. Ifølge statsadvokaten skal mannen gjentatte ganger ha forsøkt å misbruke identiteten til leieboerne ved å søke om kredittkort og lån i deres navn.

Ifølge tiltalen forledet han bankansatte til å utstede kredittkort til leieboere, for deretter å få tilsendt kort og PIN-kode til en adresse han selv disponerte. De fleste forsøkene ble stoppet da bankene sjekket opplysningene mannen oppga.

-  Vi ser alvorlig på denne saken. Det er belastende for folk som blir utsatt for identitetstyveri. Hvis dette hadde blitt fullført, kunne de fornærmede ha pådratt seg gjeld og betalingsanmerkninger, sier politiadvokat Kristin Rusdal til Dagbladet.

Bedrageriforsøkene fant sted i tidsrommet januar- april 2003. Flere av leieboerne hadde da flyttet ut av bygården der mannen leide ut hybler.


-  Jeg ble oppringt fra banken som spurte om det var riktig at jeg hadde tatt opp et lån. Jeg fikk nærmest sjokk. Jeg hadde jo ikke bedt om noe lån. Heldigvis fikk vi avverget dette før banken betalte ut penger, forteller en av mannens tidligere leieboere til Dagbladet.

Utleierens forsvarer, advokat Paal Berg Helland, sier at hans klient delvis erkjenner straffskyld for bedrageriforsøkene.

-  Han har forklart seg om dette, og har delvis erkjent straffskyld. Utover det ønsker jeg ikke å kommentere saken, sier Berg Helland.

Rettssaken som kommer opp i april blir også et gjensyn mellom Oslo-mannen og georgieren som er hovedtiltalt i trafficking-saken. Politiet mener at de sammen planla et innbrudd i Oslo-mannens leilighet. Georgieren forklarte i tingretten at han fikk penger for å iscenesette innbruddet - men at noen flasker brennevin var det eneste han tok med seg. Oslo-mannen fikk seinere utbetalt vel 68 000 kroner i erstatning fra forsikringsselskapet IF.

-  Jeg registrerer at dette er den eneste delen av georgierens forklaring aktoratet vektlegger. Jeg skjønner ikke hvorfor denne delen av hans forklaring skal være mer eller mindre troverdig enn det andre han har forklart, sier Berg Helland.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media