Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bolighelga

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Denne helga i januar pleier å være omfattet av stor interesse blant boligeiere, boligkjøpere, eiendomsmeklere og samfunnsøkonomer. Da legges normalt et stort antall boliger ut for salg, ikke minst fordi svært få har valgt å forstyrre folk med slikt under julestria i desember. I tillegg har det vist seg at prisene gjerne har gjort et byks oppover i januar. Sola har igjen kommet opp i en viss høyde og det er normalt forventninger om lysere tider i mer enn en forstand. Nå er ikke prisstigning utelukkende et gode, særlig ikke for unge som skal inn på boligmarkedet. Men som indikator på folks økonomiske situasjon og deres tro på framtidsutsiktene, er boligsalget i januar svært interessant.

Uro på verdens børser, frykt for resesjon i USA, fallende boligmarkeder i mange land, samt en betydelig høyere rente i år enn for et år siden, gjør at det slett ikke er gitt at boligene går unna til de priser selgerne forventer. Fortsetter prisene å synke i januar, kan pessimisten Ulltveit Moe få rett. Da kan mange bli tvunget til å selge med tap. Om dette vet vi mer når denne helga blir analysert av ekspertene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media