Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bolighus beskutt i Stavanger

Stor politiaksjon i Stavanger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet.no): Politiet i Stavanger bekreftet i formiddag at én person er pågrepet etter skytedramaet i morges. Skytingen skjedde ved daggry mandag morgen, da et hus på Stavangers slitne østkant ble pepret med kuler.

De tre personene som bor i huset - en mann nede og et ektepar oppe - priser seg lykkelige for at de unngikk kuleregnet fra utsiden. Ekteparet som bor oppe, var rystet etter episoden.

- Jeg var nede i 1. etasje og besøkte kameraten min, som bor der. Det var bare å kaste seg ned. Kona var oppe i andre etasje. Heldigvis kastet hun seg ned, hun også, ellers hadde hun vært død nå, sier mannen i 40-årene.

Ekteparet vil ikke si noe om hvem som kan ha stått bak, eller hva motivet for skytingen kan ha vært.

Eirik Salvesen var på besøk i nabohuset da han ble øyenvitne til episoden. Like før klokka 06 kom en sølvgrå kassebil kjørende ned gata og stoppet på motsatt side av gata.

- Jeg så et automatvåpen stikke ut av vinduet på førersiden. Det ble skutt kanskje 10-12 skudd mot huset. Skytteren ble sittende i bilen i 10-15 sekunder før han kjørte av gårde, sier Salvesen til Dagbladet.no.

Vitner forteller også at bilen «sjanglekjørte» ned Pedersgata før den svingte inn en sidegate og forsvant.

BESKUTT: Dette huset i  Pedersgata på Stavangers østkant ble beskutt i dag tidlig. Foto: Erling Hægeland
BESKUTT: Dette huset i Pedersgata på Stavangers østkant ble beskutt i dag tidlig. Foto: Erling Hægeland Vis mer
SKREMT: Eirik Salvesen var i nabohuset da skuddene falt.
SKUDDHULL: Vinduet i huset ble truffet av fler skudd.