Bolighus total­skadd i brann

Et bolighus med flere leiligheter ble totalskadd i en brann i Bodø natt til søndag.

Publisert

Natt til søndag opplyste Nordland politidistrikt om en brann i et bolighus i Nordland. Meldingen om brannen kom inn til nødetatene like etter klokka 2.

Lenge søkte politiet etter en person, som ikke var gjort rede for. Søndag formiddag opplyser de at de har gjort rede for den siste registrerte beboeren på adressen, og at vedkommende har vært på besøk et annet sted.

- Vi vet fortsatt ikke hva som er årsaken til brannen. Politiet har åpnet etterforskning, og på nåværende tidspunkt drives det etterslokking på stedet, sa operasjonsleder Ulf Slettan til Dagbladet klokka 08.30.

Brann

Vitner har opplyst at brannen startet i en leilighet i andre etasje, fortalte operasjonsleder Remi Johansen til Dagbladet omkring klokka 05.30.

Johansen sa tidligere i natt til NTB at det ikke er mulig å gjennomsøke huset før brannen er slokket, og at det vil ta tid. Det brant fortsatt ved 4.30-tiden, men da hadde brannmannskapene brannen under kontroll.

- Bygningen vil nok brenne ned. Heldigvis er det lite vind i natt, og vindretningen er gunstig med tanke på spredning, sa Johansen.

Eksplosjonsartet

For sikkerhets skyld ble naboene i 18 boliger i nærområdet evakuert, men ved 4-tiden søndag kunne de fleste gå tilbake til hjemmene sine.

- Det var naboer som meldte fra om en eksplosjonsartet brann klokka 2.11, sa vaktkommandør Bent Krister Osbakk ved 110-sentralen Nordland til NTB.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer