Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Boliginvestor satser på østkanten

Sørenga-utviklingen nærmer seg slutten, og nå satser Espen Pay på utbygging på Hasle, Carl Berner og i «raddiskvartalet» Hauskvartalet.

 Satser på Øst : Boliginvestor Espen Pay vil bygge ut på Hasle, Carl
Berner og i «raddiskvartalet» Hauskvartalet. Foto: Finansavisen
Satser på Øst : Boliginvestor Espen Pay vil bygge ut på Hasle, Carl Berner og i «raddiskvartalet» Hauskvartalet. Foto: Finansavisen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): — Det er morsomt å være med på byfornyelsen i disse områdene. Vi ser dessuten alltid etter gamle næringseiendommer som vi kan rive når vi leter etter boligtomter, for det er ikke mange andre tomter igjen å kjøpe, sier Espen Pay til Finansavisen.

Boliginvestoren, som til daglig leder Sørenga-utbyggingen samt styrer utviklingsselskapet Urbanium, kan konstatere at fjoråret mildt sagt ble så-som-så for hans investeringsselskap Payco. Samtidig mener han å gå bedre tider i møte, ettersom året inneholder nye salgsstarter øst i Oslo, samt at Urbanium ligger an til å få kjøpe det såkalte Hausmannkvartalet på Fredensborg.

Med blant annet storprosjektet Sørenga samt de to nye prosjektene plassert på det som må kunne kalles Oslo øst, innrømmer Pay at det er denne delen av Oslo han er mest glad i.

Finansavisen skriver at Pay hovedsakelig driver med ulike boligengasjementer — spesielt gjennom Urbanium — i tillegg til utviklingsprosjekter i Ås sentrum syd for Oslo. I år og ifjor har Urbanium kjøpt tomter hvor det kan bygges omtrent 300 nye boliger, og det kommer på toppen av et lager bestående av omtrent 400 boliger.

15 av 34 leiligheter er solgt I tiden fremover konsentrerer han seg om området Carl Berner—Hasle, hvor to ferske prosjekter er i gang.

Rett nord for Carl Berner plass har salget begynt på prosjektet Pengeskapsfabrikken, hvor Viig & Vraalsen & A.P. Foss? fabrikk for produksjon av blant annet vekter, pengeskap og bankinnredninger i stål tidligere holdt hus.

Salget har begynt i første trinn — som består av små leiligheter fra 38 til 64 kvadratmeter store — allerede, og Pay opplyser at 15 av 34 er solgt.

— Neste byggetrinn legges ut i høst, hvor det er flere større leiligheter. I tillegg kommer det omtrent 2.000 kvadratmeter med butikkarealer som det er stor interesse for, forklarer Pay til Finansavisen, og opplyser at spaden etter planen stikkes i jorden før jul.

Dessuten kommer prosjektet «Hasle Tårn» i Grenseveien, enda litt lenger øst. Her er rammesøknad sendt inn og planen er å komme i gang med salget iløpet av høsten.

— Skiltet som er satt opp på eiendommen har allerede gitt oss mange interessenter, sier Pay, som legger til at flere prosjekter kommer i 2016.

Kjøper «raddiskvartal» Finansavisen vet dessuten at Urbanium er blitt anbefalt av Eiendoms- og byfornyelsesetaten å få kjøpe det som kalles Hauskvartalet på Fredensborg. Fasaden er fargerik og velkjent for de forbipasserende, og eiendommene består blant annet av det okkuperte bokollektivet «Vestbredden».

Hadrian Eiendom har vært rådgiver for Oslo kommune i salgsprosessen, og det kom inn fem bud på eiendommene, som er taksert til 20—23 millioner kroner. Urbanium betaler 30 millioner kroner for prosjektet.

FLERE NYHETER: Isabelle Ringnes: Jeg er feminist
Luksusmegler gikk på en smell
Sterk vekst for Kjos-bank - nå står flere land for tur

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!