FLERE FØTTER PÅ VISNING:  Eiendomsmeglere landet over forteller at det igjen har begynt å dukke opp folk på visning. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
FLERE FØTTER PÅ VISNING: Eiendomsmeglere landet over forteller at det igjen har begynt å dukke opp folk på visning. Foto: Bjørn Langsem/DagbladetVis mer

- Boligkjøperne er tilbake på visning

Eiendomsmeglerne melder at boligmarkedet er i ferd med å løsne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Er nedgangen på boligmarkedet i ferd med å stoppe opp?

Året starter i alle falll bedre enn fjoråret sluttet.

Dagens Næringsliv har ringt meglere over hele landet, og tilbakemeldingene er at boligkjøperne er tilbake på visning og budrundene i gang.

- Starten på 2009 har vært meget bra. Vi har solgt eller fått anstendige bud på alle de 13 eiendommene vi ar hatt ute på nyåret, forteller partner Terje Tinholt i Nordvik & Partners i Oslo til avisen.

Første test
Forrige helg var den første store visningshelgen etter rentekuttet på 1,75 prosentpoeng fra Norges Bank før jul.

På forhånd var dette omtalt som den første testen i boligmarkedet etter at markedet tørket inn mot slutten av fjoråret.

Forsiktig optimistiske meglere kunne først fortelle at visningene hadde vært godt besøkt, og nå kommer meldingene om at folk også byr og kjøper.

Terje Tinholdt opplevde mandag noe som før jul var helt utenkelig da det dukket opp 100 stykker på en visning på Lilleaker i Oslo. Boligen hadde ved 19-tiden i går fått inn bud på 5 millioner 110 000 kroner over takst.

Solgt før visning
Finansavisen kan i dag til og med melde om flere boliger som er solgt før første visning.

Daglig leder i Privatmegleren Solli & Partnere i Asker Carl Fredrik Solli forteller at selgeren av en bolig på Jar i Bærum ble oppringt av en ivrig kjøper på fredag.

- Han tok direkte kontakt med selger, og bød 11, 85 millioner, en halv million over takst. Selger takket ja, og dermed ble visningen søndag avlyst, forteller han.

Meglerne sier alle at det er renta som er årsaken til optimismen i markedet.

- Januar blir ikke like bra som tidligere år, men bedre enn vi fryktet.

- Spørsmålet er om det gode oppmøtet sist helg var tilfeldig, men jeg tror ikke det. Signalene er gode, sier advokat Torbjørn Ek i Oslo til Finansavisen.

FJORÅRET:  I oktober startet prisene å falle. Nå meldes det at boligmarkedet kan snu. Foto: Håkon Eikesdal/Dagbladet
FJORÅRET: I oktober startet prisene å falle. Nå meldes det at boligmarkedet kan snu. Foto: Håkon Eikesdal/Dagbladet Vis mer