Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Boligkrakket kommer raskere enn i 1988

Veteranmegler: -Da kom smellen i løpet av et halvt år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eiendomsmegler Finn Caspersen i M2 frykter børsfallet fører til en gjentakelse av krakket i boligmarkedet i 1988.

Fallet på børsen de siste ukene kan ramme hele boligmarkedet fra de dyreste luksusvillaene til de minste leilighetene.

- Men det er massemarkedet jeg er mest redd for. Situasjonen minner sterkt om situasjonen etter børskrakket i oktober 1987. Den gang tok det et halvt år før boligmarkedet knakk, sier Caspersen til Dagens Næringsliv.

Siviløkonomen og eiendomsmegleren frykter at reaksjonen i boligmarkedet kan komme enda raskere nå enn for 20 år siden, fordi det allerede er inne i en negativ trend.

- Kjøpelysten synker med saldoen

Advokat og eiendomsmegler Odd Kalsnes beskriver seg selv som en «tvangsmessig optimistisk eiendomsmegler» når han uttaler at markedet vil bremse, men at han ikke tror på et tilsvarende fall som i 1988.

Torbjørn Ek som er nestleder i Eiendomsmeglerforetakenes Forening, sier det slik:

- Når saldoen på aksjekontoen synker, følger lysten til å kjøpe ny bolig etter.

 SPÅR KRAKK:  Eiendomsmeglerveteranen Finn Caspersen frykter et raskere krakk i boligmarkedet enn det forrige store raset på Oslo Børs - i 1987/88. Her Notar-meglerne Ragnhild Olsen og Bjørnar Moe på jobb på Ullern i Oslo mens boligmarkedet fortsatt var opphetet i 2005. Arkivfoto: Lars Myhren Holand.
SPÅR KRAKK: Eiendomsmeglerveteranen Finn Caspersen frykter et raskere krakk i boligmarkedet enn det forrige store raset på Oslo Børs - i 1987/88. Her Notar-meglerne Ragnhild Olsen og Bjørnar Moe på jobb på Ullern i Oslo mens boligmarkedet fortsatt var opphetet i 2005. Arkivfoto: Lars Myhren Holand. Vis mer

Han tror folk flest kan håndtere en reduksjon i boligprisene, med unntak av dem som har lånt for mye eller eksponert seg for sterkt i aksjemarkedet. (NTB).

SPÅR PRISRAS: Eiendomsmegler Finn Caspersen er en av veteranene i sin bransje. Nå frykter han at krakket i boligmarkedet kommer raskere enn den forrige store smellen på Oslo Børs for 20 år siden.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media