Boligkrangel til 137 millioner

De planla 180 eksklusive seniorleiligheter. I stedet ble det rettssak.

FIKK IKKE BYGGE: Boligprosjektet endte i retten. Foto: Berit Roald / NTB/Scanpix.
FIKK IKKE BYGGE: Boligprosjektet endte i retten. Foto: Berit Roald / NTB/Scanpix.Vis mer

(Finansavisen): Det blir stadig flere eldre, og noen tar sikte på å eldes i fasjonable omgivelser, i Asker utenfor Oslo. Planen var at det skulle bygges eksklusive seniorleiligheter på Drengsrud Herregård, men prosjektet ble kansellert.

Lang kø

- Det sto 800 i kø, sier adm. direktør Erling Langeland i Oxer Eiendom til Finansavisen. Selskapet står bak Doyén AS som ønsket å realisere planene.

- Det bygges ikke mange leiligheter i Asker, og dette prosjektet kunne fristilt noen hus, slik at barnefamilier kunne fått plass der i stedet. I alt var det snakk om rundt 180 leiligheter, avhengig av hvordan reguleringene hadde blitt, sier Langeland.

I tilknytning til leilighetene skulle det være et felleshus med lounge, treningsrom og svømmebasseng. Målgruppen var ifølge Finansavisen mennesker i alderen 50 pluss, uten hjemmeboende barn.

Endte med bråk

I Asker ble det bråk, til tross for regler som ble underskrevet av begge parter som: «Vi skal være ærlige og åpne - og vi skal ha riktige referater fra hvert møte og ingen skal gå fra møter med en dårlig følelse.»

Følelsene er neppe helt gode, for bråket mellom utbygger og grunneier er i disse dager oppe for lagmannsretten.

Kravet til Doyén, som eies av Oxer Eiendom, er 137 millioner kroner, fordi intensjonsavtalen ikke ble realisert. Forutsetningen var at Drengsrud Herregård godkjente tegningene. Saken skal i all hovedsak være relativt lik som for tingretten, bekreftes det fra begge parter i saken. I Asker og Bærum tingrett ble Drengsrud Herregård frifunnet for erstatningskravet fra Oxer-selskapet.

Saksøkerne ble dømt til å betale saksomkostninger til Drengsrud Herregård med nærmere 1,2 millioner kroner, som var noe redusert i forhold til opprinnelig krav.

Andre økonominyheter:
- Jeg har mine tvil om renten noensinne kan komme mye opp igjen
Jan Petter Sissener: Det er ikke noe røverkjøp