- Boligkupp vil gi pleiermangel

Oslo kommune har vedtatt å selge 1744 sykehusboliger. Det betyr et kupp for blant andre mangemillionær Jan Petter Collier, men ikke for sykepleieren Marko Sandström (31). Han og de andre beboerne må enten flytte eller akseptere doblet husleie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mange sykepleiere vil slutte som følge av salget, tror Sandström, som er finsk og begynte som sykepleier på Aker sykehus i 1997.

Han bor i en ettromsleilighet med kjøkkenkrok og bad på sykehusområdet. Han betaler 2700 kroner måneden pluss strøm.

På det private markedet ville leiligheten på 30 kvadratmeter kostet minst 5000 kroner måneden.

Når private overtar vil de sette opp husleien, og når beboernes nåværende kontrakter går ut, vil det mest sannsynlig bli krevet markedspris.

Omstridt boligsalg

I mai vedtok Oslo kommune å selge 1744 kommunale sykehusboliger til Fredensborg boligutleie for 715 millioner kroner. Salget skjer fordi kommunen vil realisere boligverdiene selv, før staten overtar sykehusene. I juli ba Næringsdepartementet Oslo kommune stoppe salget fordi boligene kan være solgt for billig og uten åpen budrunde.

Nå krever beboerne, helseansatte, å få kjøpe leilighetene til samme pris som den private investorgruppa. Namsretten skal avgjøre om salget skal stanses.

Bolig en betingelse

- Det hadde ikke vært aktuelt for meg å ta jobben om ikke sykehuset hadde hatt en rimelig hybel å tilby. Ikke med det boligmarkedet Oslo har. Derfor synes jeg det er utrolig lite gjennomtenkt å selge unna disse leilighetene. Det er viktig for rekrutteringen av sykepleiere å kunne tilby slike utleieleiligheter. Dessuten tror jeg mange pleiere vil flytte og slutte ved Aker dersom de må betale dobbelt pris, sier Marko.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer