Boligløse okkuperte Vaske-Bakkes hus

Kastet ut av politiet etter boligkapring, krever at den nye regjeringen må bedre levevilkårene for fattige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En gruppe med boligløse flyttet inn i Svein Erik Bakkes villa på Huk i Oslo søndag kveld. Etter å ha tatt Vaske Bakke på ordet etter hans TV-uttalelser om at huset burde åpnes for hjemløse, flyttet gruppen like så godt inn i villaen. Ved 23-tiden samme kveld ble de fjernet av politiet, melder NTB.

Fire pågrepet

Operasjonsleder Finn Finkelsen ved Oslo politidistrikt forteller at de fikk melding om innbrudd søndag kveld. Poltitiet rykket raskt ut til stedet. Fire personer ble pågrepet på stedet, forteller Finkelsen til NTB.

De boligløse har sagt til Fellesaksjonen mot fattigdom at de trengte husly umiddelbart og at de tok Vaske-Bakkes uttalelser på ordet.

Kravet fra Fellesaksjonen er at den nye rødgrønne regjeringen må gjøre sitt beste for å rette opp den feilslåtte politikken til den borgerlige regjeringen. Fattigdommen i Norge har økt med 25 prosent de to siste årene, argumenterer Fellesaksjonen som kjemper for fattiges krav til bolig og et verdig liv, skriver NTB.

I høst inngikk staten en avtale om å kjøpe Bygdøy-huset for 30 millioner kroner etter de rødgrønnes valgseier. Hensikten var å sikre folk tilgang til stranden på Huk, melder NTB.

TOK HAM PÅ ORDET: Gruppen med boligløse tok Vaske-Bakke fullstendig på ordet da han uttalte på TV at villaen hans burde åpnes for hjemløse.
BOSATTE SEG: En gruppe boligløse okkuperte Vaske-Bakkes villa på Huk i Oslo søndag kveld. De ble fjernet av politiet.