Optimisme:  Arkitektveteran Ole Wiig tror på snarlig bedring i boligmarkedet. FOTO:TORBJØRN BERG / DAGBLADET
Optimisme: Arkitektveteran Ole Wiig tror på snarlig bedring i boligmarkedet. FOTO:TORBJØRN BERG / DAGBLADETVis mer

- Boligmarkedet er tilbake over påske

Arkitektene ser så lyst på fremtiden at det er all mulig grunn til å finne frem solbrillene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): - Jeg ser ingen skjær i sjøen, og fremtiden ser ut som stille blått hav som flyter i riktig retning, sier arkitekt-veteran Ole Wiig til Finansavisen.

Arkitektkontorene er regnet for å være de fremste temperaturmålerne på norsk næringsliv. Når det går mot dårligere tider, pleier de å være de første til å merke tegnene på nedkjøling og krise. En ringerunde til mange av de største kontorene gir ifølge avisen få tegn på nedkjøling av norsk økonomi.

Wiig er medeier i to store arkitektkontorer, og sitter på rundt 25 prosent i både Narud Stokke Wiig Arkitekter og Nordic Office of Architecture. De to selskapene solgte tjenester for nærmere 300 millioner kroner i fjor, og de ansatte fikk bonus, skriver Finansavisen.

Kortvarig korreksjon - Når det gjelder boliger, tror vi det er en kortvarig korreksjon. Første kvartal blir dårlig, men så tar det seg opp igjen over påske, mener Wiig.

Han melder om svært gode ordrebøker for 2014, og flere store rammeavtaler som nytt universitet på Ås, ny kampflybase på Ørlandet og store oppdrag med ny terminal på Gardermoen sammen med Nordic.

- Vi er veldig store optimister, og ser lysere på fremtiden nå enn for ett år siden, sier Wiig til Finansavisen.

Flere nyheter Gjelsten bygger stort i Tromsø - Her er det for få luksusboliger To eldre eneboliger solgt for over 10 millioner