Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Boligmarkedet har brutt sammen

Kjendismegler mener Oslo-markedet er inne i en ond sirkel.

Karianne Amlie - Foto: Andreas Klemsdal/ Finansavisen
Karianne Amlie - Foto: Andreas Klemsdal/ Finansavisen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen:) – Alle skal kjøpe først. Samtidig er det knapt noe til salgs. Det er verre enn det var i januar for ett år siden. Det er et sammenbrudd i Oslos boligmarked, en ond sirkel, sier Karianne Amlie til Finansavisen, kjent fra TV3-serien Boligjakten.

Boligmarkedet i Oslo steg i fjor hele 23,3 prosent. De fleste meglere og eksperter peker på tilbudssiden. Det er for lite til salgs. Det mener også Amlie.

- Ikke opplevd lignende

Tannhjulene i Oslos boligmarked går ikke rundt som de skal.

– I mine 16 år som megler har jeg ikke opplevd noe lignende, sier eiendomsmegleren til avisen.

– I forrige uke fikk jeg inn fem oppdrag. Men ingen av selgerne har planer om å selge før de har sikret seg en ny bolig. Alle skal kjøpe noe først, fortsetter hun.

Til daglig er Amlie megler og medeier i Fremtiden Eiendomsmegling, et kontor som går under navnet Aktiv Grønland/Bjørvika.

Sikter mot 30 mill.

I 2016 genererte meglerkontoret hennes 22 millioner kroner i omsetning. Hun anslår overfor Finansavisen resultatet før skatt til fem millioner kroner.

– Målet vårt er å omsette for 25 millioner i 2017, så skal 30 millioner kroner oppnås raskest mulig etter det, sier hun til avisen.

I 2015 omsatte kontoret for 23 millioner, og tjente 4,7 millioner kroner før skatt.

Andre økonominyheter:

Trygve Hegnar: Bolig er gull

Spår kraftig oppgang i kontorleie

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling