<strong>BOLIGPRISENE:</strong> Administrerende direktør i OBOS, Martin Mæland, tror boligprisene har flatet ut. Foto: Morten Holm /  SCANPIX
BOLIGPRISENE: Administrerende direktør i OBOS, Martin Mæland, tror boligprisene har flatet ut. Foto: Morten Holm / SCANPIX Vis mer

Boligprisene falt i februar

- Boligprisene har nå flatet ut og vil trolig ligge ganske stabilt i noen måneder, sier OBOS-sjef Martin Mæland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Hegnar.no): Prisene på OBOS-boliger i Oslo-området falt 1,1 prosent fra januar til februar, til en gjennomsnittlig kvadratmeterpris på 40.416 kroner.

På årsbasis er nedgangen da på 2,2 prosent, men etter en sterk januar, da prisene steg med 2,4 prosent, lå prisene likevel 1,2 prosent høyere enn ved utgangen av 2013.

Som ventet - Dette er en utvikling omtrent som forventet. Boligprisene har nå flatet ut og vil trolig ligge ganske stabilt i noen måneder, før vi tror de mest sannsynlig kommer til å stige igjen, sier OBOS-sjef Martin Mæland i en kommentar.

555 boliger ble omsatt i OBOS-tilknyttede borettslag i februar, mot 578 i januar og 596 boliger i februar i fjor.

Dette bekrefter tendensen som tallene fra Garanti Eiendomsmegling viste før helgen.

Prisene på omsatte borettslagsboliger falt 1,3 prosent fra januar til februar. Med en kvadratmeterpris på 27.786 kroner lå prisene da også 0,3 prosent under samme måned i fjor.

Færre bud - flere salg - Prisutviklingen til nå i år har vært flat. Det harmonerer med de forsiktige forventningene for 2014 sammenlignet med 2013. Samtidig har vi solgt flere boliger denne måneden sammenlignet med samme måned i fjor, og tilgangen på oppdrag er også bedre enn på samme tid i fjor, sier Garanti-sjef Stein Drogseth i en kommentar.

Kjeden melder videre at antall budgivere per bolig var 1,8 i februar, 0,2 færre enn i januar, og 0,2 færre enn i februar i fjor.

Gjennomsnittlig antall bud per bolig kom inn på 4,1 i februar, 1,1 færre enn i januar, og 0,5 færre enn i samme måned i fjor.

Flere nyheter - Du kan gjøre gode kjøp i dagens marked
Verre enn under finanskrisen
Hyttedrøm kan bli skattesjokk

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer