Prisene falt:  Etter kraftig prisøkning det siste året, sank OBOS-prisene med 1,5 prosent i september. Foto: Jacques Hvistendahl
Prisene falt: Etter kraftig prisøkning det siste året, sank OBOS-prisene med 1,5 prosent i september. Foto: Jacques HvistendahlVis mer

Boligprisene falt i september

Etter kraftig prisøkning det siste året, sank OBOS-prisene med 1,5 prosent i september.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no):Den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte OBOS-tilknyttede boliger i Oslo-området kom inn på 49.684 kroner i september.

Dette tilsvarer 1,5 prosent nedgang fra august, mens veksten siden september i fjor er på 12,6 prosent.

Oppgangen på årsbasis er dermed kraftig ned fra i mars, da den var oppe i 18,5 prosent.

Hittil i år har OBOS-prisene steget 8,7 prosent.

- Det er naturlig at den kraftige prisveksten som har vært til nå i år, tar en liten pause - spesielt med tanke på den store oppmerksomheten rettet mot oljepriser og ringvirkninger i norsk økonomi. Men vi opplever fortsatt godt trykk både i nyboligmarkedet og bruktmarkedet, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS i en kommentar.

Opp på landsbasis På landsbasis endte den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte OBOS-tilknyttede boliger på 45.217 kroner i september - ned 1,4 prosent fra august.

Siden september i fjor er oppgangen på landsbasis 9,9 prosent.

I september ble det solgt 837 boliger i OBOS-tilknyttede borettslag, mot 739 i august i år og 875 boliger i september i fjor.

Nedgang hos Garanti Statistikk fra Garanti Eiendomsmegling viste onsdag at prisene på omsatte borettslagsleiligheter gikk ned med 0,3 prosent i september.

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for borettslagsleiligheter var i september 2015 på 33.560 kroner, mens det tilsvarende tallet i august 2015 var på 33.656 kroner.

I løpet av de siste 12 månedene har prisene hos Garanti steget med 15,2 prosent. For 12 måneder siden var gjennomsnittlig kvadratmeterpris på borettslagsleiligheter 29.124 kroner.

- Etter kraftig prisvekst i august var det ikke uventet med en korreksjon denne måneden. Dette er et mønster vi også har sett de siste årene. Det som er mest interessant her er den sterke prisveksten vi har hatt over tid. Prisene har steget med 15,4 prosent så langt i år, dette er langt høyere enn de fleste forventet på forhånd, sier administrerende direktør Stein Drogseth i Garanti Eiendomsmegling i en kommentar.

Færre bud og budgivere per bolig Sammenlignet med august sank antall bud sist måned. I september 2015 er det i snitt 3,9 bud per borettslagsbolig. Dette er en nedgang på 1,3 bud fra august 2015, og en nedgang på 1,1 bud sammenlignet med samme tidsrom i fjor.

Antall budgivere per bolig var 2,0 i september 2015. Dette er en nedgang på 0,3 budgivere fra forrige måned, og like mange budgivere sammenlignet med samme tidsrom i fjor.

Flere nyheter - Rentekutt vil fyre opp prisen på små leiligheter
Redervilla tvangssolgt for 18.000 kroner kvadratmeteren
- Veldig bra med eiendomsskatt i Oslo