<strong>BOLIGPRISER:</strong> Ferske tall viser at prisene på leiligheter fortsatte å stige i mars.  Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
BOLIGPRISER: Ferske tall viser at prisene på leiligheter fortsatte å stige i mars. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer

Boligprisene forsatte å stige kraftig i mars

Fersk statistikk viser at boligprisene fortsetter å stige. Stor interesse for en villa sendte prisen over 10 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Finansavisen): Prisstatistikk fra Garanti Eiendomsmegling viser at prisene på omsatte borettslagsleiligheter steg med 2,7 prosent i mars.
I løpet av de siste 12 månedene har prisene steget med 2,3 prosent.

- At veksten er såpass kraftig er litt overraskende, men utviklingen for 2014 samlet sett gjør at vi fortsatt tror på en jevn og moderat prisvekst dette året, sier administrerende direktør Stein Drogseth i Garanti Eiendomsmegling.

Opp i Obos Prisene på OBOS-boliger i Oslo-området steg 2,1 prosent fra februar til mars, til en gjennomsnittlig kvadratmeterpris på 41.270 kroner. Siden nyttår har prisene steget 3,4 prosent.

- Prisutviklingen er i tråd med hva vi har varslet tidligere, selv om oppgangen hittil i år på 3,4 prosent er noe større enn forventet. Usikkerheten som preget boligkjøperne i siste halvdel av 2013 er i ferd med å forsvinne, sier kommunikasjonsdirektør Åge Pettersen i OBOS.

Mange på visning Samtidig selges også eneboliger for spreke priser. Finansavisen omtaler tirsdag en enebolig i Nordseterveien 2B på Nordstrand, Oslo, som nylig ble solgt til langt over takst.

255 kvadratmeter bruksareal omgitt av knappe ett mål tomt var taksert til 8,3 millioner og priset til 7,95 millioner kroner. 2-300 møtte opp på visning, og mellom 75 og 100 interessenter skrev seg på liste.

Etter en heftig budrunde med 20 personer involvert, ble eneboligen ifølge avisen solgt for 10,5 millioner kroner.

- Dette hadde nok ikke skjedd med den psykologien som rådet markedet for tre måneder siden, sier eiendomsmegler Haakon Landmark-Høyvik i Privatmegleren, til Finansavisen.

Undervurderte interessen Eneboligen er ikke pusset opp innvendig siden byggeåret 1988, men kjøper kan likevel glede seg over fjordutsikt, garasje, og to hybler til utleie.

Megleren innrømmer overfor Finansavisen at han undervurderte markedet for objektet.

Samtidig gjenspeiler salget ifølge Landmark-Høyvik ikke det generelle markedet, selv om boligmarkedet uansett er på bedringens vei.

Flere nyheter Stabile fastrenter i Lånekassen
Svakere ordreinngang for BWG Homes
Alle med lån i DNB må sjekke selvangivelsen nøye

<strong>BOLIG:</strong> Denne villaen på Nordstrand viser at det begynner å ta seg opp igjen i deler av boligmarkedet. Foto: Faksimile fra Finansavisen
BOLIG: Denne villaen på Nordstrand viser at det begynner å ta seg opp igjen i deler av boligmarkedet. Foto: Faksimile fra Finansavisen Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer