<strong>BOLIGPRISENE:</strong> Boligbygger Odd Henning Hjellegjerde mener prisene har falt kraftig. Foto: Eivind Yggeseth / Finansavisen
BOLIGPRISENE: Boligbygger Odd Henning Hjellegjerde mener prisene har falt kraftig. Foto: Eivind Yggeseth / Finansavisen Vis mer

- Boligprisene har i mange tilfeller falt 10 - 15 prosent

Boligbyggeren har merket prisfallet på kroppen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Hegnar.no): Tall fra Eiendomsmeglerforetakenes Forening (EFF), Finn.no og Eiendomsverdi lagt frem mandag viser at boligprisene falt 1,3 prosent fra oktober til november.

Boligprisene faller Sesongjustert var prisene ned 0,9 prosent. Det vil si at den underliggende prisutviklingen i november var negativ og markedet flommer nå over av usolgte boliger.

Boligprisene i november lå dermed bare 0,2 prosent over nivået i tilsvarende måned i fjor og siden toppen i mai i år har prisene falt med 4,4 prosent, ifølge EFF.

Eneboliger har falt 4,2 prosent, mens delteboliger har falt 3,3 prosent. Eierleiligheter har falt med 5,15 prosent, mens andelsleiligheter har falt med 4,6 prosent i pris siden mai.

Det er den samme tendensen hos Obos. November ble den tredje måneden på rad med prisfall, og siden nyttår har prisene falt med 2,5 prosent.

Siden toppen i mai har snittprisen på Obos-boliger falt med 6,8 prosent.

10 - 15 prosent prisfall Men bak pristallene skjuler det seg også større prisfall.

- Boligprisene har i mange tilfeller falt 10-15 prosent siden toppen, sier boligbyggeren Odd Henning Hjellegjerde til Finansavisen.

Han eier halvparten av selskapet Norwegian Homes, en av de siste årenes største småhusbyggere i Oslo. Han mener boligmarkedet er mer selektivt enn noen gang og vanskeligere enn på lenge.

Han legger til at på de dårlige objektene er prisnedgangen trolig enda større.

Flere nyheter Oppdal er i sjokk - Ap tok regi og boplikten fjernes
Hegnar: Derfor kan du glemme et boligkrakk
Eksperter tror boligprisene vil stige neste år

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer