Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Boligprisene har tatt sommerferie

Prisene på OBOS-leiligheter sank to prosent i juni. Eiendomsmeklere sliter med å trekke folk til boligvisninger. Mens sommervarmen har nådd deler av landet, er boligmarkedet kjøligere enn en duggfrisk halvliter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

...og nå går renta opp igjen

- Dette var forventet. Vi har lenge regnet med en justering av prisene, forklarer Hildur Høiland, divisjonsdirektør i OBOS.

Boligtilbudet er enormt for tida, spesielt i Oslo. Enkelte selgere har allerede anskaffet seg ny bolig, og er desperate etter å bli kvitt den «gamle» så kvikt som mulig.

Dette er til glede for dem som skal inn på boligmarkedet. For nå er det mulig å gjøre et aldri så lite kupp på boligmarkedet.

Godt kjøp

Tall Statistisk sentralbyrå (SSB) la fram i går, levner likefullt ingen tvil om at det har vært bra fart i boligmarkedet det siste året. I gjennomsnitt steg prisene på boliger med 16,1 prosent fra 1. kvartal 1999 til 1. kvartal 2000. Prisene økte mest i Oslo og Akershus, fulgt av Stavanger, Bergen og Trondheim.

Den aller største prisveksten var det faktisk på blokkleiligheter i de tre storbyene utenfor Oslo - opp 27,4 prosent. I Oslo og Bærum steg prisene på blokkleiligheter med 26,1 prosent

- Vi var bare to som bød. Prisen ble 60000 kroner over verditakst. 810000 kroner for en treroms ved Carl Berners plass i Oslo er bra, sier Isabel Espinoza.

Hun har nettopp blitt eier av en romslig leilighet sentralt i Oslo. Boligen ligger i en stille gate, med stor plen utenfor. Et rolig boligmarked gjorde det mulig å få slutt på leietakerlivet.

Ventet nedgang

- De fleste leiligheter går til takst, noen ligger litt under, forteller eiendomsmekler Alexander Schram i Areal Eiendom AS. I likhet med de andre aktørene på boligmarkedet merker han nedgangen i boligprisene. OBOS rapporterer en nedgang på 2 prosent, Exact melder om 3,4 prosents nedgang.

- Vi opplevde noen stille uker, der vi fikk solgt under halvparten av boligene vi hadde ute. Men sånne svingninger er det i boligmarkedet, dette er ikke dramatisk, mener Rune Petersen, daglig leder for Megleren på Sagene.

Kjøpers marked

Fra meklersiden er nedgangen i pris ventet, forklart med sommertid og renteøkning.

Skremmer renteøkningene?

- Det orker jeg ikke å tenke på. Vil man inn i boligmarkedet, er det en sjanse man må ta.

Isabel Espinoza kjøpte etter å ha vært på bare én visning.

- Jeg kjenner flere som sliter med å få solgt, det er helt klart kjøpers marked, konstaterer hun.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling