Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Boligprisene i Oslo har flatet ut

Prisene på boligmarkedet har hatt en flat utvikling i høst, mens det i fjor høst var sterk prisstigning. Men etter nyttår kan prispresset komme til å øke igjen, skriver Aftenposten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OBOS-prisene gikk ned med 0,5 prosent i november. Måneden før var det en oppgang på 2,6 prosent og i september en økning på 1,1 prosent. Nedgangen i november bekrefter tendensen til utflating.

Prisnivået på brukte OBOS-leiligheter ligger nå 14,5 prosent over nivået på samme tid i fjor, mens man for noen måneder siden opererte med en 12-måneders prisstigning på over 20 prosent.

Det er imidlertid normalt at det kommer inn færre oppdrag til eiendomsmeglere på denne årstiden.

- Det blir spennende å se hvordan prisene utvikler seg i januar. Fordi oppdragsinngangen nå er liten, kan man få et prispress på nyåret, fordi kjøperne da får mindre å velge mellom. Slik var utviklingen i begynnelsen av 1997, da boligprisene virkelig tok av, forklarer salgsdirektør Hildur Høiland i OBOS.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!