Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tungt for leiligheter

Boligprisene i Oslo ned 11,5 prosent

Siden toppen i april i fjor, har boligprisene i Oslo falt mer enn stort sett alle hadde ventet. Men eneboliger og delte boliger holdt seg bra i 2017.

Boligprisene: Oslo fikk en ny trøkk og prisen på leiligheter falt mer enn 8 prosent i deler av byen i 2017. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Boligprisene: Oslo fikk en ny trøkk og prisen på leiligheter falt mer enn 8 prosent i deler av byen i 2017. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Boligprisstatistikk fra Eiendom Norge, Finn.no og Eiendomsverdi viste at boligprisene falt 1,1 prosent i desember.

Justert for sesongvariasjoner var boligprisene ned 0,5 prosent.

I Oslo falt prisene 1,0 prosent i desember, og nedgangen i hele 2017 var den største i landet.

– Den negative utviklingen i boligprisene fortsatte i den siste måneden i 2017. Selv om det er normalt med fall i prisene i desember, så er dette en svakere utvikling enn normalt, sier adm. dir. Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge.

Boligprisene i Norge er nå 2,1 prosent lavere enn for ett år siden.

– For første gang siden 2013 har vi hatt en nedgang i boligprisene året under ett. Da vi gikk inn i 2017 hadde vi lagt bak oss et år med sterk prisvekst og det var få boliger for salg, og de fleste regnet derfor med at prisveksten ville vedvare. 2017 har vært en påminnelse på at boligmarkedet kan endre seg raskt, sier Dreyer.

Svakt i Oslo - svakest i Bergen

Av de største byene var det Bergen som opplevde den svakeste utviklingen i desember med en nedgang på 2,2 prosent.

Gjennom året falt Bergens-boligene med 6,0 prosent i pris.

I Oslo var fallet på 1,0 prosent i desember og 6,2 prosent de siste 12 månedene.

Boligprisene i Oslo har da falt 11,5 prosent siden toppen i april, mens de for hele landet er ned 6,7 prosent fra toppen.

Til tross for nedgangen i 2017 er prisene på leiligheter i Oslo fremdeles opp knappe 35 prosent de siste fem årene og hele 79 prosent de siste 10 årene.

Størst og minst fall på leiligheter

Det største fallet i Oslo i 2017 kom i bydelen Østensjø, og her falt prisene på leiligheter med 8,4 prosent i fjor. Grünerløkka fulgte hakk i hæl med et fall på 8,3 prosent.

På Søndre Nordstrand falt leilighetene med mer moderate 3,2 prosent. Her falt imidlertid eneboliger med 4,2 prosent, og det var bare på Grorud at eneboligene falt mer, med 7,9 prosent.

Bra for andre boliger

Eneboliger og delte boliger holdt seg bedre gjennom 2017 enn leiligheter.

Prisene på eneboliger steg med 1,8 prosent, mens prisen på delte boliger steg med 0,9 prosent i Oslo i fjor.

Og selv om eksempelvis leiligheter på Østesjø falt kraftig var det faktisk en oppgang på 0,3 prosent på de 46 eneboligene som ble omsatt i samme bydel i fjor, og en oppgang på 2,1 prosent for året.

Leiligheter: Det ble nedgang både i desember og i hele 2017 i Oslo, men prisene på leiligheter i Oslo er fremdeles pent opp de siste årene. Kilde: Eiendom Norge
Leiligheter: Det ble nedgang både i desember og i hele 2017 i Oslo, men prisene på leiligheter i Oslo er fremdeles pent opp de siste årene. Kilde: Eiendom Norge Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!