Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Boligprisene kan synke med 10 prosent

Boligprisene står for fall, skriver Dagens Næringsliv i dag. Pris- og renteøkning og større produksjon av boliger kan føre til et prisfall på ti prosent utover høsten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Potensielle boligselgere som har nølt, vil tape, sier administrerende direktør Peter Batta i Huseiernes Landsforbund til Dagens Næringsliv. Han spår et prisfall på 10 prosent utover ettersommeren og høsten.

Batta tror den årlige «etterårsbølgedalen» på markedet vil bli lavere enn på fire-fem år på grunn av prisstigning og renteøkning. I tillegg bygger flere nytt fordi bruktboligprisene i Oslo har blitt så høye, mener Batta. Han tror prisnedgangen vil bli mest merkbar i de store byene.

Synspunktene om høstens prisnivå er delte. Meglerne spår et prisfall på fem prosent, og flere tror markedet vil hente seg fortere inn enn det Batta anslår.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling