Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Boligprisene kraftig opp

Steg med 2,9 prosent i august.

BYKS: Boligprisene gikk opp 2,9 prosent i august. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX .
BYKS: Boligprisene gikk opp 2,9 prosent i august. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Boligprisen steg med 2,9 prosent i august, ifølge tall fra Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF).

Prisoppgangen fra august i fjor er 4,6 prosent. Prisene på boliger var i august like høye som i toppmåneden august 2007.

- Dette er kraftig prisoppgang, kraftigere enn vi hadde ventet, sier direktør Finn Tveter i Norsk Eiendomsmeglerforbund.

Prisene på leiligheter steg med 2,3 prosent fra juli til august, mens prisene på eneboliger og delte boliger steg med henholdsvis 3,8 og 5,5 prosent, viser ferske tall som Econ Pöyry har utarbeidet for NEF og Eiendomsmeglerforetakenes Forening (EFF).

For eneboliger er prisene 3.1 prosent høyere enn i august i fjor. Delte boliger har steget 4.7 prosent og leiligheter 5.1 prosent.

Det ble omsatt 5.104 boliger i august, mot 4.700 i juli. I august i fjor ble det solgt 4.030 boliger, en nedgang fra 5.179 i august 2007.

Den gjennomsnittlige omsetningstiden har økt fra 40 til 46 dager fra august i fjor til august i år.


(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling