Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Boligprisene mot nye høyder

For første gang på tre år stiger boligprisene i september.

FORTSATTT STIGNING: Boligprisene stiger fortsatt og er nå på all time high - hvis man ser bort fra inflasjon og realpriser.
Arkivfoto: Morten Holm / SCANPIX .
FORTSATTT STIGNING: Boligprisene stiger fortsatt og er nå på all time high - hvis man ser bort fra inflasjon og realpriser. Arkivfoto: Morten Holm / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Boligprisene steg med 0,1 prosent i september, sammenlignet med august måned. Korrigert for sesongvariasjoner steg prisene med 1,6 prosent.

Dermed fortsetter boligprisene å klatre mot nye rekorder, ifølge prisstatistikken fra Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF).

Både i 2007 og 2008 falt boligprisene i september, i forhold til måneden før. Bare to ganger tidligere de siste åtte årene har det vært noen boligprisoppgang å spore fra august til september.

— Normalt flater prisene ut på høsten. Statistikken tyder på at de gjør det også i år, sier nestleder Torbjørn Ek i Eiendomsmeglerforetakenes Forening til NTB.

- Selv om det er en betydelig prisstigning fra september 2008, er det viktig å huske at dette var starten på den bunnen vi så i boligmarkedet i fjor høst. Vi er nå tilbake i normalen, mener Ek.

Direktør Finn Tveter i Norges Eiendomsmeglerforbund sa om augusttallene at boligprisene var oppe på en «all time high». Realprisene, altså boligprisene korrigert for inflasjon, var likevel 6 prosent under den historiske toppmåneden august 2007.

Sammenliknet med jappetidas historiske toppår, 1987, er nå boligprisene 206 prosent høyere, mens de korrigert for inflasjon er 76 prosent høyere enn de var i 1987.

Eneboliger mest opp
Eneboliger steg mest i verdi i september, med en økning på 0,4 prosent fra måneden før. Prisen på eneboliger er nå 4,3 prosent høyere enn i september 2008.

Prisene på delte boliger sank på sin side med 0,7 prosent fra august til september, men var likevel 5,2 prosent høyere enn i september 2008.

Prisen på leiligheter steg med 0,1 prosent fra august til september. Men leiligheter er likevel den boligtypen som har  steget mest det siste året, da septemberprisene er 7,8 prosent høyere enn de var på samme tid i fjor.

Obos-leiligheter opp 20 prosent
Også tall fra Obos viser sterk vekst i prisene for leiligheter.
I september var gjennomsnittlig kvadratmeterpris for brukte Obos-boliger 30.949 kroner, noe som er en en oppgang på 1,4 prosent i forhold til august.

Siden bunnen i boligmarkedet, i desember i fjor, har prisene på brukte Obos-boliger steget med 20,9 prosent, ifølge DN.no.

Her kan du se boligprisutviklingen for din by eller ditt fylke.


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling