Boligprisene økte med to prosent i april

Kvadratmeterprisen 10,2 prosent høyere enn i desember. Trondheim øker mest.

NÅ KAN HAN SMILE IGJEN: Bransjen er ikke lenger i tvil om at boligprisene er på vei oppover, men den langsiktige utviklingen er vanskelig å spå. Arkivfoto: SCANPIX
NÅ KAN HAN SMILE IGJEN: Bransjen er ikke lenger i tvil om at boligprisene er på vei oppover, men den langsiktige utviklingen er vanskelig å spå. Arkivfoto: SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet.no): Gjennomsnittlige priser på boliger i Norge økte i forrige måned med to prosent i forhold til mars. Justert for sesong er økningen 1,5 prosent.

Siden årsskiftet, da den store usikkerheten fra finanskrisen hadde slått inn for fullt, har kvadratmeterprisene steget med hele 10,2 prosent i gjennomsnitt for landet.

Prisoppgangen har vært størst i Trondheim med 10,6 prosent oppgang siden boligsøkere kjørte med bremsene på for fire måneder siden. I Tromsø har prisene gått opp 9,7 prosent, Bergen 8,3, Stavanger 6,9  og i Oslo 5,9 prosent.

Her kan du lese alle apriltallene om utviklingen på boligmarkedet.

Eneboliger har gått mest opp siden alt sto stille med 3,1 prosent. Prisene på leilightere har i snitt gått opp 1,9 prosent, mens delte boliger har steget beskjedne 0,4 prosent.

Det viser tall fra Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) og Eiendomsmeglerforetakenes Forening (EFF) som ble presentert på en pressekonferanse klokka 11  i dag.

Ikke bare rente
- Fallet etter finanskrisen er i ferd med å bli tettet igjen. Det er mange på visninger igjen nå, men de nysgjerrige kaster ikke rundt seg med bud, oppsummerer leder Christian Dreyer i Norges Eiendomsmeglerforbund.

Bransjen tror ikke at rentenedgangen er den viktigste årsaken til markedet er på vei tilbake til normalen før den store smellen i fjor høst.

- Det er rett og slett et behov her i landet for at folk flytter på seg, og et flertall av potensielle kjøpere har bedre økonpmi enn på lange, sier Dreyer.